Rezultat sezone: Dodig i Melo se plasirali u finale Mastersa!

Ivan Dodig i Marcelo Melo uspjeli su u namjeri da nadmaše svoj prošlogodišnji rezultat u Londonu kada su igrali polufinale. Ovaj put ih na tom putu nije uspjela zaustaviti poljsko-švedska kombinacija Kubot/Lindstedt koja je doživjela svoj prvi poraz na turniru.

Hrvatska će imati svog predstavnika u finalu završnog Mastersa u Londonu. Možda se poznatiji Međugorac nije proslavio, ali zato je sve nadoknadio njegov kum Ivan Dodig koji je zajedno sa svojim brazilskim partnerom Marcelom Melom izborio veliko finale u O2 areni.

 

Iako ove godine nisu osvojili ni jedan turnir, Dodig i Melo su pokazali kvalitetu i u polufinalu prevladali lošu igru iz prvog seta i na koncu svladali i dosad neporaženi par Lukasza Kubota i Roberta Lindstedta s 4:6, 6:4, 10:6.

Dva su puta Dodig i Melo morali proslaviti pobjedu, ali teško da će se buniti zbog toga. U tie-breaku odluke poljsko-švedska kombinacija se uhvatila za zadnju slamku spasa, no na tome su i ostali te su Hrvat i Brazilac u svom drugom nastupu na ovom turniru nadmašili prošlosezonski rezultat kada su zapeli u polufinalu od kasnijih pobjednika Davida Marrera i Fernanda Verdasca.

Dodig je uvjerljivo otvorio na servisu, a u sljedećem Melovu stigli su i prvi problemi. Kubot i Lindstedt su iskoristili slabo serviranje Brazilca i stigli do prve tri break prilike, no Dodig i Melo su to spasili. Poljak i Šveđanin konstantno su prijetili na returnu što im se isplatilo kod rezultata 4:4. Prethodno je prvi puta zaprijetila i hrvatsko-brazilska kombinacija na protivničkom servisu, imala 0-30, no veliku priliku za četiri vezane break lopte propustio je Melo, a nova se nije ukazala. Tada je Dodig na servisu pratkički poklonio gem s dvije dvostruke pogreške i Kubot i Lindstedt su zasluženo uzeli prvi set.

Melo i Dodig su imali prilično loš učinak iza prvog servisa (9/18), no u drugom su setu to drastično popravili (14/15) i za nagradu je stiglo izjednačenje u setovima. Spašavali su Hrvat i Brazilac da meč ne ode u nepovrat u trećem gemu drugog seta, a potom su i oni stigli do prvih prilika za obrat, no Dodig nije iskoristio dva druga Lindstedtova servisa. Ipak, puno bolju igru su kapitalizirali pri servisu poljsko-švedske kombinacije za ostanak u setu. U poenu odluke Dodig je odličnim returnom odveo meč u odlučujući set.

A tamo je Dodig nastavio odlično vraćati servis. Hrvatsko-brazilska kombinacija je napravila prvi mini-break. Kubot je poklonio novi, zatim je Melo polazao nešto iz svog repertorata udaraca i Hrvat i Brazilac su poveli sa 6:1 uz dva vlastita servisa i ta se prilika nije smjela propustiti. I nije. Stigli su Kubot i Lindstedt na 5:7, no zadržali su Dodig i Melo koncentraciju do kraja tie-breaka čak i nakon preuranjenog slavlja za ono drugo i završno.

Za svoj prvi trofej ove sezone i prvi nakon Masters 1000 turnira u Šangaju prošle godine Dodig i Melo će se boriti protiv boljeg iz ogleda braće Bryan te Francuza Benneteaua i Roger-Vasselina.

World Tour Finals, polufinale:

I. Dodig/M. Melo (Hrvatsk/Brazil) – L. Kubot/R. Lindstedt (Poljska/Švedska) 4:6, 6:4, 10:6

 

Odgovori