Rumunj s pozivnicom iznenadio Čilića na startu Pekinga

Marin Čilić imao je sve na “pladnju”, ali nije uspio izboriti drugo kolo Pekinga, turnira na kojemu je prošle godine i 2009. igrao finale. 13. tenisač svijeta protiv Mariusa Copila imao je set i break viška te potom break prednosti u trećem setu, no pobjedi se na kraju radovao 21-godišnji Rumunj (3:6, 7:6 (0), 6:4).

Četvrti nositelj bez većih poteškoća osvojio je prvi set i u drugi krenuo s breakom za vodstvo 2:0. Copil, koji je ušao u turnir zahvaljujući pozivnici organizatora, je ekspresno uzvratio i poravnao na 2:2, a do 13. igre, koju je Rumunj osvojio 7-0, nije bilo izgubljenih servisa.

 

I u trećem setu Čilić je prvi napravio break, ali nije ga uspio zadržati. Dapače, kod 4:4 Copil mu je po drugi put u toj dionici oduzeo servis i nekoliko minuta poslije došao do najveće pobjede karijere.

Copil je na koncu osvojio samo jedan poen više od Čilića (98-97), a zanimljivo je da su oba tenisača osvojila po 60% poena na servisu i 40% poena na reternu.

Što se statistike na servisu tiče, Čilić je ubacio 54% prvog servisa, iza kojeg je osvojio 66% poena. Na drugom servisu bio je manje uspješan (53%). Copil je imao 61% prvog servisa i 74% realizacije istog. Na drugom servisu osvojio je samo 38% poena, no zabio je 21 as, od čega deset u odlučujućem setu. Čilić je ostao na šest.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač ovim porazom znatno je kompromitirao svoje šanse za plasman na ATP završnicu u London, a izgubit će i pozamašni iznos bodova osvojen lanjskim finalom Pekinga.

 

Hrsport.net

 

Odgovori