Savez odlučio – Hrvatska finale Davis Cupa lovi u Splitu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna u susretu protiv SAD-a biti će domaćin u Splitu, odlučio je Hrvatski teniski savez…

Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača. Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura.

Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6000 gledatelja. Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Gradu Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret.

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu u Spaladium Areni, u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0.

Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine s 3:1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3:1, odnosno Belgiju 4:0.

Odgovori