Širokobriježanin pod vodstvom Brotnjaka postao prvak svijeta!

Ivan Kvesić svjetski je prvak u karateu u poluteškoj kategoriji, a do zlata je stigao bez borbe zbog ozljede njegovog suparnika Ukrajinca Valerija Čobotara koju je zadobio tijekom ekipnog natjecanja u borbama u petak.

Ukrajinac Valerij Čobotar koji je dobio niz neugodnih udaraca u jučerašnjem ekipnom natjecanju ipak nije bio u mogućnosti pojaviti se na tatamiju “Wizink centar” dvorane u kojoj su u Madridu tijekom godina nastupili gotovo svi najvažniji svjetski glazbenici, koji je bio poprište posljednjeg Svjetskog košarkaškog prvenstva i gdje izmedju ostalog svoje utakmice igraju košarkaši Reala, piše HRT.hr.

Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li liječnička ekipa ukrajinske reprezentacije osposobiti Čobotara za nastup, što se na kraju nije dogodilo. Kvesić se zajedno sa sucima pojavio na tatamiju, proglašen je pobjednikom. U duhu fair-playa nije proslavio odmah na borilištu iz poštovanja prema protivniku, ali naravno uslijedilo je veliko slavlje nakon toga, jer to je tek treće svjetsko zlato u povijesti hrvatskog karatea. Junior Lefevre 2000. godine u Munchenu, osam godina poslije Danil Domdjoni u Tokiju i 2018. Ivan Kvesić u Madridu.

Na putu do naslova u poluteškoj kategoriji Kvesić je u 1. kolu bio slobodan, a nakon toga slavio protiv Rumunja Christiana Mariana Michalachea 4-0, Dionicija Gustava iz Dominikanske Republike 8-1, Bjelorusa Antona Isakaua 4-3, Danca Michela Corbalana 5-0, a u polufinalu nadvisio je i Turčina Ugura Aktasa s 2-1.

Ivanov trener, naš Brotnjak Danijel Vučić ne krije oduševljenje rezultatom, koji je samo potvrda kvalitetnog rada u Karate klubu Hercegovina Zagreb.

“Ovakvi trenutci u životu sz rijetki, kada možeš uživati u ostvararenju koji je postigao tvoj učenik. Odnos trenera i natjecatelja, često puta je kao odnos oca i sina. Presretan sam i ponosan. Na najbolji način promoviramo Hrvatsku i našu Hercegovinu” – kazao je Vučić za Brotnjo.info.

Odgovori