Škola nogometa AS Međugorje osvojila srebro i broncu, Milićević i Prskalo najbolji igrači

Škola nogometa AS Međugorje ostvarila odlične rezultate na najmasovnijem turniru PIKSI KUP – JAHORINA 2018.g. Osvojili su srebro U-2005. i broncu U-2007., te dvije titule najbolji igrač turnira u uzrastima 2005. i 2007., priopćila je Škola nogometa AS Međugorje. 

Preko 2000 tisuće mladih nogometaša iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH natjecali su se u devet starosnih kategorija, igrača rođenih 2003. do 2011. godine. Na dosad 11. održanih turnira „Piksi kup“ sudjelovalo je preko 2000 ekipa sa oko 22.000 tisuće djece što je po masovnosti drugi turnir za omladinske ekipe na području Europe.

Organizator turnira nam je dao informaciju da je jedini turnir koji je po masovnost veći od Piksi kupa – turnir „Gotija kup„ koji se održava u Geteborgu u Švedskoj.

Škola nogometa AS Međugorje, nastupala je na turniru PIKSI KUP – JAHORINA 2018. u uzrastima 2005., 2006. i 2007.  Uzrast 2005.g. osvojio 2. mjesto, te smo se okitila titulom najboljeg igrač turnira, kojem je pripala jedinom strijecu u finalu Grgi Milićevića.

Uzrast 2007.g. osvojio 3. mjesto, a Škola nogometa AS Međugorje je osvojila titulu najboljeg igrača turnira, koji
je bio i jedini strelac u utakmici za treće mjesto, naš Daniel Prskalo. Uzrast 2006.g. došao do borbe za medalju, ispao u četvrtfinalu minimalnim rezultatom 0:1, a kasnije se ustanovilo od osvajačem turnira u ovom uzrastu.

Škola nogometa AS Međugorje i ovaj put je pokazala da je među najjačim školama na ovim prostorima, a to govore rezultati, kao i rezultati na ovome najmasovnijem turniru: Uzrast 2005.g. igrao je finale, ŠN AS MEĐUGORJE – IGALO, CRNA GORA 1:1 penali 2:3.

– Utakmica je se igrala na protivničkoj polovini terena, (viktorija na jedan gol), gdje je suparnik iz jedne kontre postigao gol, te do zadnjih minuta susreta se grčevito branio. Da bi naši dečki u zadnjoj minuti solo prodorom Grge Milićevića došli do gola i izjednačenja 1:1, te odlaska u lutriju na penale. Ovaj put sretnija je bila protivnička ekipa iz Crne Gore, kojoj ovom prilikom čestitamo. Našim dečkima čestitamo na borbenosti i trudu, priopćeno je.

– Uzrast 2007.g. igrao je utakmicu za 3. mjesto:  ŠN AS MEĐUGORJE – SOKER, BANJA LUKA 1:1 penali (3:2).  Ovaj put smo mi bili sretniji od svojih kolega u lutriji penala. Cijelo vrijeme smo napadali i nizali šanse da bi i rezultatski to okrunili, a tko drugi nego Daniel Prskalo, koji je prešao trojicu igrača i u same rašlje pogodio za 1:0. Naši dečki su se ispromašivali do kraja utakmice, te su to protivnički igrači kaznili i odveli utakmicu na penale. Ovaj put smo bili sretniji i dobili utakmicu, te zasluženo otišli sa medaljom kući. Čestitke svim suparnicima i organizatoru, priopćila je Škola nogometa AS Međugorje.

Ovom prilikom su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli da djeca dođu na ovako jak turnir, a posebno njihovim trenerima Danijelu Bajkuši – Bajkiju i Mladenu Pervanu – Mrđi, koji su vodili ove ekipe da se popnu na postolje.

– Želimo napomenuti da su prije godinu dana, škola nogometa AS Međugorje i školom nogometa Neretvanac iz Opuzena, napravile suradnju, gdje sada ove dvije škole zajednički treniraju u Opuzenu, kao i u Horizontu mira u Zvirovićima. Isto tako ove škole nastupaju zajednički na raznim turnirima po Hrvatskoj, BiH, Njemačkoj i drugim državama, kao što igraju i razne lige.
Ovo bi trebao biti primjer svima, kako su se mali ljudi znali organizirati, a sve za djecu da bi im pružili lakši put u napredovanju i usavršavanju, priopćeno je.

Odgovori