Štimac i Vatreni od utorka u Međugorju

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac objavio je širi popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2014. protiv Škotske, koja će se igrati 7. lipnja, i prijateljsku utakmicu protiv Portugala tri dana poslije u Ženevi. Štimac je ponovno odlučio prošiti reprezentativni kadar. Osim standardnih reprezentativaca na pripreme su pozvani i mladi Hrvoje Milić, Tin Jedvaj i Alen Halilović.

U reprezentaciju su ponovno pozvani Mario Maloča (Hajduk) i Mateo Pavlović (Werder), a na popisu su i Marin Tomasov (1860 München) te vratar Vjekoslav Tomić (Kardemir Karabuikspor).

 

Strateg Vatrenih za prvi je dio priprema, koje će se od 27. svibnja do 2. lipnja održati u Međugorju, pozvao 23 igrača, a od 3. lipnja reprezentaciji će se na završnim pripremama u Zagrebu priključiti osam igrača.

Luka Modrić i Vedran Ćorluka zbog žutih kartona neće moći nastupati u kvalifikacijskoj utakmici protiv Škotske, ali će se Modrić reprezentaciji priključiti u Zagrebu 3. lipnja, a Ćorluka će se reprezentaciji priključiti 8. lipnja i obojica konkuriraju za prijateljsku utakmicu protiv Portugala.

Protiv Škotske moramo osvojiti tri boda koja su nam potrebna radi mira i ozračja za nastavak kvalifikacijskih utakmica jer nas na jesen čeka strašna utakmica protiv Srbije, naglasio je Štimac na konferenciji za novinare u Splitu.

Na prvi dio priprema u Međugorju Štimac je pozvao Darija Krešića (Lokomotiv Moskva), Vjekoslava Tomića (Kardemir Karabuikspor), Domagoja Vidu (Dinamo Kijev), Šimu Vrsaljka (Dinamo), Hrvoja Milića (Istra 1961), Marina Tomasova (1860 München), Josipa Šimunića (Dinamo), Dejana Lovrena (Olympique Lyon), Marija Maloču (Hajduk), Tina Jedvaja (Dinamo), Matea Pavlovića (Werder Bremen), Matea Kovačića (Inter), Milana Badelja (HSV), Arijana Ademija (Dinamo), Ognjena Vukojevića (Spartak Moskva), Ivu Iličevića (HSV), Alena Halilovića (Dinamo), Ivana Perišića (Wolsfburg), Sammira (Dinamo), Niku Kranjčara (Dinamo Kijev), Ivicu Olića (Wolsfburg), Eduarda da Silvu (Šahtar Doneck) i Nikicu Jelavića (Everton).

U Zagrebu će se 3. lipnja priključiti Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Strinić (Dnipro), Ivan Rakitić (Sevilla), Gordon Schildenfeld (Paok), Mario Mandžukić (Bayern) i Nikola Kalinić (Dnipro).

HRT

 

Odgovori