Stipanović: Odgovara mi sistem Nenada Markovića

Centar reprezentacije Bosne i Hercegovine, Andrija Stipanović, igra odličnu sezonu u dresu turskog Trabzonspora.

Glavni je igrač tima kojeg s klupe predvodi Nenad Marković, a Andrija je za SportSport.ba govorio o dosadašnjem dijelu sezone, kojim je veoma zadovoljan.

“Izgubili smo ove posljednje utakmice u prvenstvu. Posljedica je to velikog umora nakon EuroChallenge kupa. Nadam se da na kraju možemo osvojiti ovo takmičenje. Vjerovao sam da možemo na završni turnir, a sasvim sigurno vjerujem da ga možemo i osvojiti. Ima tu dobrih ekipa, ali vjerujem u uspjeh”, rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Andrija Stipanović.

 

Do plasmana na Final Four Trabzonspor je stigao preko ruskog Saratova.

“U te utakmice smo ušli dosta agresivno. Rusi kao da su imali previše respekta prema nama, iznenadili smo ih posebno u drugoj utakmici kada smo imali i 40 poena prednosti. Zasluženo smo slavili”, govori Stipanović, koji je zadovoljan svojom igrom ove sezone.

“Zadovoljan sam. Naravno, mogu dosta bolje”, istakao je uvijek skromni bh. centar.

Pod vodstvom Nenada Markovića, Stipanović maksimalno koristi priliku. Njegova odlična igra pick ‘n’ rola donijela je dosta uspjeha turskom klubu.

“Igrao sam dosta dobro i kod prethodnog trenera, ali igra koju forsira Nenad Marković mi potpuno odgovara. Igra se tranzicija, s dosta pick ‘n’ rolla i to mi odgovara. Kao ekipa igramo dosta dobro. Možda smo malo psihički pali nakon ovih utakmica u EuroChallengeu, te smo izgubili nekoliko utakmica u prvenstvu. Sve je to posljedica umora”, rekao je Stipanović.

Cilj Trabzonspora pored osvajanja evropskog naslova je i plasman u doigravanje.

“Ciljevi su na početku sezone bili visoki. Ipak, nakon što smo loše počeli, rukovodstvo tima je odustalo od doigravanja. Međutim, uspjeli smo se vratiti i mislim da su realne šanse da uđemo u doigravanje”, rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Andrija Stipanović.

 

Odgovori