Stolnotenisači Brotnja odlični na gostovanjima u Banjaluci i Tuzli

Vikend iza nas je protekao dosta aktivno za stolnoteniske majstore sa celuloidnom lopticom iz STK “Brotnjo”. Naime, u subotu je odigran drugi turnus 1. lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci, dok je dan kasnije odigran drugi turnus 3. lige Bosne i Hercegovine u Tuzli. Stolnotenisači Brotnja u obje lige su imali značajne nastupe u kojima su zacrtali put prema zadanom cilju, a to je stabilna pozicija u sredini tabele u 1. ligi Bosne i Hercegovine i pozicija koja vodi u viši rang natjecanja što se tiče 3. lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa “Brotnjo I” je iz tri ekipna meča uzela 4 boda, dok je ekipa “Brotnjo II” iz četiri susreta na svoj konto uknjižila 6 bodova.

STK “Brotnjo I” stabilno drži sredinu tabele koju ćemo objaviti sa kompletnim rezultatima drugog turnusa nakon obrade u Stolnoteniskom Savezu Bosne i Hercegovine kao i tabelu i rezultate 3. lige Bosne i Hercegovine gdje je ekipa STK “Brotnjo II” na drugom mjestu sa realnim šansama za ulazak u viši rang natjecanja.

Rezultati 1. liga BiH:

STK “Perućica” – STK “Brotnjo I” 2:3

STK “Brotnjo I” – STK “Brka 2007” 0-3

STK “Vitez I” – STK “Brotnjo I” 1:3

Rezultati 3. liga BiH:

STK “Brotnjo II” – STK “Ormanj II” 3:2

STK “Vitez II” – STK “Brotnjo II” 1:3

STK “Brotnjo II” – STK “Nec” 1:3

STK “Stens Euro-Asfalt II” – STK “Brotnjo II” 1:3

 

Kad se pogledaju postignuti rezultati našeg kluba koji je relativno mlad športski kolektiv u usporedbi sa puno “starijim” stolnoteniskim sredinama i klubovima u Bosni I Hercegovini, primjerice Vitezom, možemo s pravom biti ponosni na naše momke koji su na kvalitetan način predstavili sebe i svoj klub na gostovanjima u Tuzli i Banjaluci.

stk-brotnjo.com

 

Odgovori