Sve se zakompliciralo: Sam Querrey vratio SAD, Čilićev loš nastup stavio pritisak na Ćorića

Apsolutni podbačaj Marina Čilića u najgorem trenutku. Od početka protiv Sama Querreyja nije izgledao najbolje, ali nakon prokockanih čak 6:1 u tie-breaku drugog seta, izgledao je kao da je upao u meč s nekog Challengera.

Nekoliko podataka koji pokazuju koliki je ovo kiks – Marin Čilić dosad je šest puta igrao protiv Sama Querreyja i svih šest puta ga je pobijedio i to na podlogama koje Amerikancu odgovaraju. Zemlja je bez dvojbe najlošija Querreyjeva podloga i tu je, usred Zadra, pod pritiskom, svladao Čilića. Vratio se iz izgubljene situacije, odradio dobar meč i potpuno zakomplicirao ovo polufinale.

Sav teret sada pada na leđa Borne Ćorićakoji još jednom mora spašavati stvar protiv SAD-a. U prošlom meču u Portlandu u petom susretu svladao je Jacka Socka, a sada ga čeka Frances Tiafoe, mladi tenisač koji može biti itekako neugodan iako je Ćorić bez dvojbe jači igrač.

Marin je prvi set uzeo u tie-breaku nakon što je ispustio break prednosti, nije realizirao dvije vezane set lopte kod 5:4 i onda u 13. igri ipak se brzo odvojio i sa 7:2 poveo u setovima.

Nevjerojatan je način na koji je izgubio drugi set. Imao je break prednosti, Querrey se vratio i ponovno izborio 13. igru. Tamo je Čilić odmah odjurio na 6:1 te se samo čekao kraj. I umjesto da završi posao, Marin potpuno pada, Querrey uzima čak sedam poena zaredom i osvaja drugi set.

Tu je sve krenulo nizbrdo. Sredinom trećeg seta Čilić gubi servis, pokazuje prve znakove velike nervoze, razbija reket i gubi set uz novi break.

U četvrtom setu obojica su čvrsto držali svoj početni udarac, sve do kobnog desetog gema. Čilić nije izdržao, Querrey dolazi do 15:40 i realizira drugu meč loptu za poravnanje na 2:2.

Daleko od dobrog meča za Marina Čilića, u ključnom trenutku, kada je trebao Hrvatsku pogurnuti u finale, podbacio je.

Davis Cup, polufinale

Hrvatska – SAD 2:2

Marin Čilić – Sam Querrey 7:6(2), 6:7(6), 3:6, 4:6

Odgovori