Paviću i Dodigu u osmini finala pridružio se i Škugor

Peti dan natjecanja na Australian Openu bio je uspješan za hrvatske predstavnike u parovima.

Ivan Dodig i njegov slovački partner Filip Polašek u drugom kolu su s uvjerljivih 6:3, 6:4 svladali australske tenisače Chrisa Guccionea i Matta Reida te se plasirali u osminu finala. Dodig i Polašek su četvrti nositelji na Australian Openu.

Za desete nositelje u Melbourneu postavljeni su Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares koji su se također plasirali u osminu finala. U dvoboju drugog kola bili su uspješniji od indijsko-novozelandskog para Divija Sharana i Artema Sitaka koje su svladali sa 7:6 (2), 6:3.

Šesnaesti nositelji Franko Škugor i Amerikanac Austin Krajicek u drugom kolu su pobijedili francusku kombinaciju Gregoirea Barrerea i Adriana Mannarina 7:6 (5), 6:4.

U muškim parovima Hrvatska ima još jednog predstavnika. Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof peti su nositelji, a prolazak u osminu finala tražit će u dvoboju protiv domaćih tenisača Jamesa Duckwortha i Marca Polmansa. Uspiju li, u dvoboju za ulazak u četvrtfinale čekaju ih Pavić i Soares.

Nastup u parovima na Australian Openu uspješno je otvorila i hrvatska predstavnica Darija Jurak. Sa svojom partnericom iz Srbije Ninom Stojanović u 1. kolu svladala je ukrajinsko-srpsku kombinaciju Katerinu Bondarenko i Aleksandru Krunić sa 6:1, 6:4.

Odgovori