U Međugorju održana manifestacija „Festival tenisa“

Dvodnevna manifestacija „Festival tenisa“ još jednom je pokazala kako je Međugorje sportsko središte regije.

100-tinjak mališana iz nekoliko hercegovačkih klubova na terenima Sport centra Međugorje prikazali su sjajne teniske vještine i najavili kako se među njima rađaju novi nasljednici proslavljenih hrvatskih tenisača Ivana Dodiga i Marina Čilića.

Prvoga dana natjecanja program je počeo za najmlađe natjecatelje koji su svoje sportske vještine prikazali na prilagođenom poligonu. Nakon njih na teren su izašli natjecatelji koji su snage odmjerili po pravilima crvenog tenisa Prvo mjesto je osvojio Antun Zovko koji je u finalu pobijedio Rafaela Penavu 10:7. Treće mjesto su osvojili Luka Brekalo i Gabrijel Buhač. Kod djevojčica prvo mjesto pripalo je Nataliji Culaver koja je u finalu pobijedila Karlu Bokšić 10:2. Treća mjesta su osvojili Mirta Čuljak i Božana Soldo.

U kategoriji narančasti tenis prvo mjesto je osvojio Borna Ćorić koji je u finalu 10:2 pobijedio Marka Ljubića. Kod djevojčica najbolja je bila Josipa Misir, dok je drugo mjesto osvojila Lea Zovko.
U kategoriji žuti tenis prvo mjesto je osvojio Grgo Kvesič koji je u finalu pobijedio domaćeg tenisača Matiju Moro. Trećeplasirane su bile Ana Supić i Cvita Sivrić.

Posebno zanimljiv i neizvjestan meč je odigran u konkurenciji djevojčica zeleni tenis gdje je titulu najbolje osvojila domaća uzdanica Sara Dodig, svladavši u finalu Nikolinu Samardžić 10:8. Treća mjesta su osvojile Karla Tolj i Ana Supić.

Kod dječaka u ovoj kategoriji prvo mjesto je osvojio David Knezović svladavši u finalu Vuka Kašikovića 10:5. Trećeplasirani su bili Sergej Petrović i Antonio Galić.

Vrijedi istaknuti kako je ovaj sportski događaj financirao predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, dr. sc. Nevenko Herceg, Kraš i Ledo – priopćili su organizatori.

Odgovori