Za naš portal govori višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine Josipa Dragičević

Atletski klub „Brotnjo” već dugi niz godina pripada samom vrhu bosanskohercegovačke atletike. Među brojnim natjecateljima koji uspješno nastupaju za ovaj klub, svojim se rezultatima izdvaja mlada Josipa Dragičević. Višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine u skoku u dalj i 60m, jedna je od najtalentiranijih atletičarki naše zemlje.

Josipa, kad se javila ljubav prema atletici?

Kad mi je bilo 5 god. mama me je odvela na atletsku stazu da malo treniramo. Tada je shvatila da  imam talenta za atletiku jer je i ona  nekada bila  atletičarka.

Meni je se to svidjelo i tako je krenulo. Baš u to vrijeme Božo Gagro osnovao je AK Brotnjo i ja sam bila pozvana u klub. Počela sam trenirati oko svoje 6 godine.

Nedugo nakon toga, osvojila si i prvu medalju.

Nakon samo nekoliko treninga uslijedilo je natjecanje u Splitu. Tu sam osvojila svoju prvu medalju. Bila sam ponosna na sebe i tada sam zavoljela atletiku.

Koje bi rezultate izdvojila u dosadašnjoj karijeri?

Višestruka sam prvakinja BiH u skoku u dalj i 60 m sprint kao i dvoranska prvakinja BiH u istim disciplinama. Prvakinja sam Dalmacije u dvjema disciplinama,  dalj i 60 m. Oborila sam državne rekorde za svoj uzrast.

Tko ti je uzor?

Uzor mi je Usain Bolt i sviđa mi se njegova ljubav prema atletici. Jako je simpatičan i zabavan. Iako je svjetski prvak u svojim disciplinama na njemu se ne može vidjeti bahatost ni umišljenost. Ja mu se divim zbog toga.

Najdraža disciplina?

Moja najdraža disciplina je skok u dalj. Volim skakati, jer  tada osjećam veliku energiju i užitak.

Za kraj, kako bi opisala svoj klub?

To je moja svakodnevica i sretna sam što treniram u njemu. Naš trener Bojan Ubiparip je važan dio tima, motivira nas i prijateljski savjetuje. Zahvalna sam mu za sve što je učinio za mene i moje kolege.

 

Odgovori