Zadar u Trnskom stigao do sedme pobjede i na prag doigravanja

Zadar je tek u posljednjoj četvrtini uspio slomiti otpor Zagreba i tako doći do sedme prvenstvene pobjede kojom je definitivno osigurao doigravanje…

Egal igra potrajala je pune 33. minute, nakon čega je Zadar dodatno pojačao, kako u obrani tako i u napadu, što se pokazalo kao ritam kojeg Zagreb nije mogao pratiti, zbog čega je izostala i uzbudljivija završnica.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, s nekoliko izmjena u vodstvu. Odlično je funkcionirala zadarska trica u uvodnim minutama, dok su s druge strane domaćini imali širi spektar raspoloženih igrača, što je do izražaja došlo početkom druge četvrtine kada Mravi ostvaruju višak od pet koševa (26:21).

 

Zadrani ipak nisu dozvolili da domaći odjure predaleko, pa su na krilima Ramljaka brzo uhvatili priključak. U završnim minutama prvog dijela raspucao se i Car kod domaćih, koji je ujedno i najzaslužniji za plus četiri Zagreba na poluvremenu (40:36).

Nastavak igre ponovno je ponudio vrlo izjednačenu predstavu, Zadar je odmah uhvatio egal, nakon čega se nastavilo igrati koš za koš, stoga niti ne čudi tek koš razlike uoči posljednjih deset minuta (58:57).

Zagreb je u 33. minuti bio na svega minus jedan (62:63), nakon čega je Zadar ubacio u brzinu više te u naredne tri minute ostvario devet koševa viška (65:74). Gosti do kraja nisu imali problema obraniti stečenu prednost, a najbliže što su domaći došli bilo je minus dva, što je i konačan rezultat kojeg je tricom postavio Garma.

Prvo ime u redovima domaće momčadi bio je Car koji je ubacio 19 koševa te uz to sedam puta asistirao, dok je 15 ubacio i Novačić. U pobjedničkoj momčadi briljirao je Ramljak koji se zaustavio na 25 ubačaja, 11 skokova i tri asistencije.

 

hrsport.net

 

Odgovori