Završena prvenstvena i kup natjecanja Šahovskog saveza Herceg Bosne

Ovog vikenda u Neumu je, uz sudjelovanje 60-ak natjecatelja, održano Šahovsko prvenstvo Herceg-Bosne za kadete i juniore, kao i Kup Herceg-Bosne u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Naši igrači, članovi ŠK Brotnjo Čitluk, se i ove godine vraćaju kući sa peharima i medaljama. U skupini Ž-12, naša Mihaela Buntić je ponovila uspjeh od prošle godine i dominantno se prošetala turnirom sa osvojenih maksimalnih šest bodova. I njena malo starija suigračica, Ana Ostojić je također ponovo osvojila titulu prvakinje Herceg-Bosne u skupini Ž-14 sa pet pobjeda i jednim remijem.

U skupini M-16, Filip Pehar je za “dlaku”, ostao bez titule i morao se zadovoljiti drugim mjestom. U kategoriji kadeta M-18, Patrik Ostojić, je osvojio svoju prvu medalju, i to brončanog sjaja. Bitno je spomenuti da su ovim sjajnim plasmanima naši mladi šahisti i šahistkinje, stekli pravo nastupa i na državnom prvenstvu, za dva tjedna, također u Neumu.

Veliki uspjeh, također, je postigla i ženska ekipa ŠK BROTNJO Čitluk, u Kupu Herceg-Bosne, u sastavu Ana Ostojić i Mihaela Buntić, osvojivši odlično drugo mjesto u konkurenciji pet ekipa iza ekipe Rame. Naše kadetkinje su turnir završile bez poraza i sa jednim neriješenim ishodom baš sa prvoplasiranom ekipom i gdje je veliku ulogu odigrao vremenski “cajtnot”.

Treba izdvojit činjenicu da je Mihaela Buntić igravši drugu ploču u Kupu osvojila 4 boda iz 4 partije i završila cjelokupni nastup na turniru sa 10 pobjeda iz 10 partija.

Ali treba spomenuti i da je naša ekipa, bila najmlađa na turniru i da njihovo vrijeme tek dolazi. Poslije ovih sjajnih rezultata, važno je reći da će i tjedan koji slijedi, biti vrlo značajan za šah u našem Brotnju. U srijedu, 04.05. naši šahisti poslije dugo vremena dobivaju svoje nove prostorije na stadionu na Barama što će biti svečano obilježeno i što će sigurno dati novi zamah razvoju šaha u našoj općini.

Također, u petak, 06.05. u organizaciji ŠK Brotnjo Čitluk održati će se svojevrsni šahovski performans, šahovska simultanka, Velemajstora Ante Brkića, jednog od najboljih igrača Hrvatske sa rejtingom od 2612 bodova, što je sigurno veliki događaj za šah u našoj cijeloj Hercegovini. O svemu ovome biti će još riječi u narednim izvješćima.

Šahovski klub Brotnjo

Odgovori