Zoran Planinić drugi asistent

Barcelona je bila uspješna i u 13. kolu Topa 16 Eurolige unatoč neigranju nekoliko važnih igrača. U gostima je svladala Montepaschi, a predvodio ju je Nathan Jawai…

Niti neigranje Ante Tomića, Juana Carlosa Navarra i Petea Mickeala nije bilo prepreka za Barcelonu na putu do pobjede u Sieni.

Barcelona je već ranije osigurala prvo mjesto u skupini, s druge strane Montepaschi se očajnički bori za ulazak u četvrtfinale, ali Španjolci nisu imali milosti i odnijeli su pobjedu.

 

Prvo ime susreta bio je centar Nathan Jawai koji je na dobar način zamijenio Tomića i susret završio s 22 poena (9/10 za dva, 4/5 slobodna), 12 skokova i dvije blokade. Ovaj učinak mu je osigurao 34 indeksna boda i titulu MVP-a kola.

Odmah iza Jawaija smjestio se Realov branič Rudy Fernandez koji je bio dobar u porazu kod CSKA s 24 poena i tricom 6/8 dok je treći bio Devin Smith iz Maccabija sa 16 poena i devet skokova i to za svega 18 minuta.

Što se tiče pojedinačnih kategorija, najbolji strijelci s po 24 poena bili su Andres Nocioni, Jonas Mačiulas i Fernandez, najbolji skakač Jawai sa spomenutih 12 skokova dok je prvi asistent bio Omar Cook s 11 asistencija, a odmah iza njega bio je s devet asistencija Zoran Planinić.

 

hrsport.net

 

Odgovori