Zubac opet jako dobar, ali nedovoljan Clippersima u obrambenoj bitki

Jednu od najboljih obrambenih utakmica u ovosezonskom izdanju NBA lige mogli smo vidjeti na susretu LA Clippersa i Phoenix Sunsa u četvrtoj utakmici. Sunsi su stigli nadomak velikog finala, i to nakon pobjede od za NBA mizernih 85:80.

Slab postotak šuta na obje strane (ispod 40 posto), a pogotovo trice (20 posto Sunsi, 16 posto Clippersi) dokaz su agresivnim obranama koje su se igrale. Na kraju su se u takvoj situaciji bolje snašli Sunsi koji su u završnici pronašli mirnu ruku Chrisa Paula koji je stavio oba bacanja za pobjedu.

Osim Paula, dobar je bio i Devin Booker s 25 poena, dok je Deandre Ayton dodao 19 uz 22 skoka. Ispod koševa je na drugoj strani jako dobro odgovorio i Ivica Zubac, on je za 39 i pol minuta gađao 5/8 iz igre i 3/4 bacanja za 13 poena, ali i 14 skokova, od čega sedam u napadu.

Kod Clippersa je 23 poena uz 16 skokova imao Paul George, dok je Reggie Jackson ubacio 20 poena. Sunsi su stigli na pobjedu od prvog finala od 1993., a Dario Šarić igrao je malo, tek nešto manje od sedam minuta za jednu tricu i tri skoka.

Odgovori