Marko Bencun: Pobjeda protiv Zadra nam ulijeva ogromno samopouzdanje

Hajduk je impresivnom pobjedom protiv Zadra otvorio ovogodišnje izdanje HNL-a. U pobjedi 5:1 svoj doprinos je dao i Brotnjak Marko Bencun koji je fantastičnu igru okrunio pogotkom. Marko je za naš portal dao intervju.

O visokoj pobjedi u Stanovima, Marko je prokomentirao:

– Drago mi je da smo ovako startali radi samopouzdanja jer smo mlada momčad i trudit ćemo se u svakoj utakmici dati svoj maksimum. Sama utakmica protiv Zadra je protekla u našoj dominaciji. Bili smo bolja momčad na terenu i zasluženo odnijeli bodove u Split.

Odličnu igru okrunio si pogotkom.

Što se moje igre i pogotka, zadovoljan sam. Stvarno sam se osjećao dobro i mislim da sam dobro iskoristio minutažu. Pogodak je bio kruna igre i zalaganja na terenu i presretan sam što sam dao doprinos igri i pobjedi svoga kluba. Pogodak je svakako posvećen mojoj obitelji.

 

Koliko Hajduk može s ovom pomlađenom i poletnom momčadi?

Jamčim da ova momčad može puno napraviti u sezoni. Imamo talent, želju i upornost da u svakoj utakmici od prve do zadnje minute pružimo  svoj maksimum. Vjerujem da ćemo svakoj momčad biti tvrd orah i da nitko s Poljuda neće lako uzeti bodove.

U Europi vas očekuje susret protiv makedonskog predstavnika Horizonta iz Turnova.

Očekujem da pitanje prolaska riješimo već na Poljudu jer smo kvalitetnija momčad. Međutim ne treba nikoga podcijeniti u Europi pa tako ni naše protivnike koji imaju isti cilj kao i mi.

Koje je novine uveo trener Igor Tudor?

Tudor je uveo je dosta novih stvari, puno više imamo taktike i igre jer trener teži na pas-igri što je za nas nešto novo i vidim da nam dobro ide.

Marko je nogomet počeo trenirati u Brotnju a potom u NK Međugorje. Na poziv trenera Miše Krstičevića sa 16 godina dolazi u kadetski pogon Hajduka. Nakon brojnih ozljeda koje su ga pratile, Marko je već na startu ove sezone postao ljubimac Torcide i jedan od okosnica pomlađenog Hajduka.

 

Odgovori