Bencun: Od Hajduka na ljeto očekujem puno povjerenje ili slobodne papire

Marko Bencun je na posudbi u Brasovu u zadnja dva susreta postigao dva pogotka. U Rumunjskoj se skraćuje liga, pa ove sezone ispada čak šest klubova, a njegova momčad je bod iznad zone ispadanja… – Brasovu je pitanje ostanka u ligi ključno jer liga s manje klubova donosi više novca od tv-prava i sponzora, pa se očekuje da bi to riješilo i manje probleme s kašnjenjem plaća – priča Bencun, pa nastavlja: – Što se igranja tiče, ovo iskustvo mi je u svakom slučaju dobro došlo. Po meni je liga jača nego naša, igra se čvršće i smatram da ću se na ljeto vratiti kao bolji igrač nego što sam bio u trenutku kad sam odlazio s Poljuda.

Kolike su šanse da i dalje ostaneš u Brasovu?

– Po meni nikakve. Moja želja je igrati za Hajduk, ali samo ako se bude ozbiljno računalo na mene. Ako ne, sve je moguće, pa i ostanak u Rumunjskoj. Ali volio bih nastupati za neki jači klub.

Nova posudba?

– To ne bi dolazilo u obzir. Meni ugovor s Hajdukom istječe na ljeto 2016. godine, dakle ulazim u zadnju sezonu, kada očekujem da mi kažu računaju li sa mnom ili će me pustiti da odem.

 

U kakvom si raspoloženju otišao s Poljuda? imao si i drugih ponuda?

– Tadašnji trener Tudor mi je dao do znanja da neću puno igrati i ja sam se s tim pomirio. Imao sam ponude Zadra i Osijeka, također i jednog kluba iz Italije, ali odlučio sam prihvatiti poziv trenera Vjekoslava Lokice i smatram da sam dobro postupio. Istina je i to da je u trenutku kad sam odlazio Hajduk igrao 3-5-2, a da sam znao da će se sve brzo vratiti na 4-3-3 možda bih bio i ostao jer ipak sam ja više krilni napadač, nego ona prva špica.

Koju svoju utakmicu smatraš najboljom u Hajduku?

– Onu u pobjedi protiv Lokomotive 3:1, kada sam dvaput zabio i u završnici dodao Pašaliću za gol, a išli smo petorica na vratara. Bio je to moj najbolji period, prije toga sam zabio dva gola i Dragovoljcu, a onda me snašla nesretna ozljeda i pet mjeseci me udaljila od terena. Nije lako vratiti se u pravi ritam nakon takvog peha.

Tvoj početak u Brasovu obilježila su i dva crvena kartona?

– Da, to je skroz netipično za mene. Mislim da sam u četrdeset i nešto utakmica u Hajduku zaradio jedan žuti karton i to zbog skidanja dresa nakon proslave gola, a ovdje sam u kratko vrijeme dobio šest žutih kartona, od čega su dva bila isključujuća.

U čemu je stvar?

– U kriteriju suđenja. U Rumunjskoj je gotovo svaki prekršaj žuti karton, rijetko koja utakmica završi bez isključenja, a dovoljno je i pipnuti loptu nakon prekida za javnu opomenu.

U završnici si uhvatio formu, s dva gola si direktno donio Brasovu vrijedne bodove, pa ispada da si u vrijeme Lokice zarađivao kartone,a danas si igrač odluke…

– Lokica je odličan trener i gurali smo stalno iznad crte ostanka, no dogodio nam se nesretan poraz na domaćem terenu i on je otišao. Otišao je sam, ovdje su ga i dalje željeli ostaviti. Meni se nakon faze prilagodbe otvorilo, puno više ulazim u prilike, a na zadnjoj utakmici sam i asistirao za jedan pogodak.

Pratiš li utakmice Hajduka?

– Da, a i redovito se čujem s gotovo svim igračima. Smatram da i ne igraju loše koliko to rezultat govori. Bilo je tu puno peha, nadigrali su čak Rijeku i Dinamo, ali su primili nesretne golove u završnici. Ovu zadnju utakmicu u Zadru nisam gledao. Ponavljam: bilo bi mi najdraže opet igrati na Poljudu, ali o tome će odlučiti Hajduk, s kojim ulazim u zadnju godinu ugovora.

Dalmatinskiportal.hr

 

Odgovori