Benedikt Turudić odveo Cedevitu u finale

U polufinalu Final Foura Prvenstva Hrvatske juniori Cedevite pobijedili su u Košarkaškom centru Dražen Petrović Zadar sa 106:79 i tako izborili finale. U njemu će u ponedjeljak u 17:00h igrati protiv Cibone, koja je u drugoj polufinalnoj utakmici sa 110:66 svladala Šibenik.

Momčad Mladena Starčevića pobjedu je izborila suvereno. Cedevita je prvu četvrtinu dobila 30:17 i konstantno je kontrolirala utakmicu. Rezultat na kraju poluvremena bio je 53:42, a treća četvrtina završena je s 80:65.

Cedevitu je do pobjede s 27 poena, 10 skokova i sedam asistencija predvodio Lovro Mazalin. Benedikt Turudić upisao je 21 poen i šest skokova, Karlo Mikšić je uz 14 poena dodao osam asistencija, a Džanan Musa utakmicu je završio s 10 poena i osam skokova.

 

Domagoj Vrkić za Zadar je upisao 25 poena i osam skokova, a Marin Dijan 21 poen, šest skokova i pet asistencija.

“Mislim da smo u prvih pet minuta napravili veliku prednost, što smo trebali još i povećati u prvoj četvrtini. Mislim da smo se, kad smo vidjeli da smo bolji od njih, malo čak i opustili, ali u zadnjoj četvrtini napravili smo dostatnu prednost i zasluženo pobijedili”, izjavio je poslije pobjede Mazalin.

U finalu je Cibona favorit. Ima li Cedevita šanse?

“Naravno da ima. To je jedna utakmica, a u jednoj utakmici može se sve dogoditi, tako da jedna i druga ekipa imaju šanse. Cibona je malo veći favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe i neka bolji pobijedi”, rekao je Mazalin.

 

 

Odgovori