Brotnjo Banoviće poslalo u drugu ligu

I prije posljednjeg 14. kola Prve malonogometne lige Federacije BiH sudionici doigravanja za prvaka iz ove lige bili su poznati. Kolo ranije pobjedom u derbiju u Sarajevu MNK „Centar” Sarajevo osvojio je titulu prvaka a Brotnjo je na drugoj poziciji bilo nedostižno za najbliže pratitelje. Iako su sudionici doigravanja bili poznati posljednje kolo bilo je neizvjesno do samog kraja jer su uz različite rasplete u tri sinoćnje utakmice iz lige mogli ispasti Banovići, Karaka i Mostar SG.

 

Budući da je Brotnjo na domaćem parketu pobijedilo Banoviće 5:2 i da su dvije utakmice igrane u Mostaru završile pobjedama Karake (MNK Karaka – MNK Centar 6:5) i Comunicarea (MNK Mostar SG – MNK Comunicare 3:4) pokazalo se da Banovići kao sedmoplasirana momčad ispadaju iz lige.

Brotnju je sinoć trebalo gotovo cijelo prvo poluvrijeme da probije obranu gostiju iz Banovića. Raspoloženi Lačić ne golu gostiju odlično je zaustavljao napade Brotnja sve do 20. minute kada je Marin Šunjić pogodio za 1:0. Kasnije u drugom poluvremenu Mehić je poravnao na 1:1 a Šunjić ponovno doveo Brotnjo u vodstvo, nakon čega su Marko Krstović i Ante Tole povećali prednost Brotnja na 4:1. Pogotkom u 37. minuti Velagić je smanjio na 4:2 a trećim pogotkom na utakmici Šunjić je minutu prije kraja utakmice postavio konačnih MNK Brotnjo – MNK Banovići 5:2.

MNK Brotnjo: Soldo, Šunjić, Čilić, Tole, Pavlović, Marić, Krstović, Jerković, Vlaho, Dujmović. Trener: Mario Prskalo.

MNK Banovići: Ljeušić, Trumić, Mehić, Softić, Velagić, Šabanović, Mujarić, Lačić.

Citluk.ba

 

Odgovori