Čilić i Ćorić blizu jedan drugome, mogući dvoboj u Monte Carlu

Marin Čilić i Borna Ćorić bit će ovogodišnji hrvatski aduti u glavnom ždrijebu Masters 1000 turnira na zemlji Monte Carla, koji počinje u nedjelju. U ulozi petog nositelja, Marin će biti slobodan na startu, a u drugom kolu mogao bi dočekati mlađeg sunarodnjaka.

Borna će u Monte Carlu zaigrati s pozivnicom, a za dolazak do hrvatskog dvoboja tražit će startnu pobjedu nad Francuzom Jeremyjem Chardyjem, 66. na svijetu. Poput 20-godišnjeg Zagrepčanina, i Chardy je u Kneževini dobio pozivnicu za glavni turnir.
Dođe li do hrvatskog sudara u drugom kolu, bilo bi to već treći put ove godine da se Marin i Borna susreću na Touru. Čilić je slavio u oba ogleda, u osmini finala Rotterdama i istoj fazi turnira u Acapulcu, a s te dvije pobjede povisio je na ukupnih 4-0 u međusobnom omjeru.

Najbolji iz dijela ždrijeba s Čilićem i Ćorićem bi u trećem kolu mogao naići na devetopostavljenog Čeha Tomaša Berdycha, koji radi s Goranom Ivaniševićem. Korak iza toga, u četvrtfinalu, put bi vodio prema prvom nositelju Andyju Murrayu, svjetskom broju jedan.

U istoj polovici ždrijeba nalazi se i treći nositelj Stan Wawrinka, dok donji dio turnirskog kostura predvode drugopostavljeni Novak Đoković i četvrti nositelj Rafael Nadal.

Đoković će ove godine biti u potrazi za svojim trećim naslovom u Monte Carlu, a Nadal će pokušati obraniti prošlogodišnju titulu. Lani je deveti put otišao do kraja na zemljanim terenima u Kneževini.

Odgovori