Čilić najavio žalbu: “Više o slučaju reći ću čim pravni proces bude završen”

Međunarodni teniski savez je ranije u ponedjeljak suspendirao Marina Čilića na devet mjeseci zbog pozitivnog dopinškog testa kojem je vodeći hrvatski tenisač bio podvrgnut u povodu nastupa na ATP turniru u Münchenu. Čilićeva suspenzija počela je teći 1. svibnja ove godine i trajat će do 31. siječnja 2014., a prvi hrvatski reket se o ovoj vijesti izjasnio priopćenjem za javnost, u kojem je najavio žalbu. Čilić se može žaliti Arbitražnom sudu za sport, što će i napraviti.

Priopćenje donosimo u cijelosti…

 

Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja). Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumijeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju.

Zahvaljujem Vam na strpljenju,

Marin Čilić

 

Odgovori