Čilić nastavlja u Marseilleu, start protiv Nizozemca ili Portugalca

Marin Čilić će u narednom tjednu igrati na ATP turniru iz serije 250 na dvoranskoj tvrdoj podlozi Marseillea, na kojem je četvrti nositelj. Vodeći hrvatski tenisač će u Francuskoj pauzirati u prvom kolu, a u prvom nastupu, u osmini finala, dočekat će pobjednika nizozemsko-portugalskog dvoboja Robin Haase – Joao Sousa.

Bude li uspješan na prvom koraku, Marin bi u četvrtfinalu mogao naići na sedmog nositelja, Francuza Gaela Monfilsa, koji će u nedjelju biti u akciji u finalu Rotterdama. U istoj polovici ždrijeba nalazi se i prvopostavljeni Švicarac Stan Wawrinka, koji bi, prođe li sve u skladu s renkingom i statusom nositelja, u četvrtfinalu išao na još jednog francuskog igrača, osmopostavljenog Benoita Pairea.

 

Uz Wawrinku, u Marseilleu će igrati još dvojica trenutnih članova društva prvih 10 na svijetu, Čeh Tomaš Berdych (8.) i Francuz Richard Gasquet (10.). Drugopostavljeni Berdych i treći nositelj Gasquet predvode donju polovicu ždrijeba, u kojoj su i petopostavljeni francuski adut Gilles Simon i šesti nositelj, Belgijac David Goffin.

 

Odgovori