Čilić odlično krenuo, u tri seta eliminiran Pablo Andujar

Marin Čilić na odličan način krenuo je u ovogodišnji Roland Garros. Prvi protivnik nije baš bio najidealniji, ždrijeb mu je donio španjolskog zemljaša Pabla Andujara, međutim Čilić je u tri seta potvrdio da je bolji. Andujar je već prošle godine svladao Čilića na zemlji i postojao je oprez uoči ovog susreta. Međutim hrvatski tenisač bio je dobro raspoložen i upisao je pobjedu 6:0, 6:3, 7:6.

Prva dva seta Marin je igrao odlično, posebno do završnice drugog seta u kojem je jedini put u meču izgubio servis, no bez posljedica. Treći set bio je značajno ravnopravniji, međutim u konačnici je Čilić imao dovoljno mirnoće za završiti posao.

 

Posao je dovršen prije kišnog prekida, upravo Čilić i Andujar ostali su posljednji na terenu i čekalo se da završe treći set i zapute se prema svlačionicama. Srećom, neće se morati ponovno vraćati na teren, hrvatski tenisač ipak je završio posao na vrijeme.

Prvih sat vremena meča protekli su potpuno u znaku Čilića koji je vodio sa 6:0, 5:1 i Andujar je bio u velikim problemima. Međutim tu se Španjolac počeo lagano dizati i otežavati Marinu put u nastavku meča.

U trećem setu kritično je bilo u početku kada je Andujar imao 0:40 za 2:0, te na kraju seta kada je Španjolac u tie-breaku imao 6:4 i dvije set lopte. Sve je to Čilić uspio spasiti i završiti posao za dva sata i 13 minuta.

Uz 65 posto ubačaja prvog servisa Marin je pogodio 16 aseva te osvojio 80 posto poena nakon prvog servisa. Realizirao je pet od 13 break lopti dok je Andujar iskoristio samo jednu od devet prilika. Protiv igrača kao što je Andujar potrebno je puno raditi i kreirati poene, a Čilić je to dobro činio i imao je 64 winnera uz 37 neforsiranih pogrešaka dok je Andujarov učinak bio 23:23.

U drugom kolu Marina očekuje dvoboj protiv Tobiasa Kamkea ili Miloslava Mečira, a Kamke trenutno vodi 2-0 u setovima. Meč je prekinut zbog kiše.

Roland Garros, prvo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) – Pablo Andujar (Španjolska) 6:0, 6:3, 7:6(6)

HRsport.net

 

Odgovori