Čilić otvara protiv Fogninija, slijede Dodig i Seppi

U Torinu je održan ždrijeb odigravanja mečeva prvoga kola Svjetske skupine Davis Cupa između Italije i Hrvatske. Prvi će u petak na teren Fabio Fognini i Marin Čilić, a poslije njih Andreas Seppi i Ivan Dodig. Na ždrijebanju u Torinu nije bilo iznenađenja. Izbornici dvaju reprezentacija, Corrado Barazzutti i Željko Krajan, odabrali su za mečeve u singlu svoje najjače adute.

Ždrijeb je htio da prvoga dana natjecanja, u petak od 14 sati u dvorani Palavela, prvi meč igraju Fabio Fognini i Marin Čilić, a nakon njih Andreas Seppi i Ivan Dodig.

“Mislim da je mala prednost na našoj strani što Marin igra prvi meč, jer je on veći favorit u svome meču nego Ivan u svome”, kazao je izbornik Krajan.

 

Inače, ceremoniji ždrijeba nije prisustvovao Fognini zbog, navodno, povišene temperature. Čilić nema nikakve dodatne informacije o tome, ali vjeruje da njegov nastup u petak neće doći u pitanje.

“Iznenađenje je jer nije uobičajeno da netko od igrača ne prisustvuje ždrijebu. Međutim, izbornik ga je nominirao i bit će spreman. Nije loše što igram prvi jer ako pobijedim, Ivan je u mogućnosti sjajno odigrati protiv Seppija. Nadamo se dobrom početku.”

Barazzutti je dodao da se Fognini nije osjećao najbolje te da zato nije bio na ždrijebanju. O šansama za prolaz kaže: “Izgledi su podjednaki. Vjerujem da najveće šanse imamo u meču parova, a teško je reći gdje se najviše možemo nadati osvajanju preostala dva potrebna boda.”

Dodig se, poput Čilića, nada da će Hrvatska prvi dan završiti u pozitivnome omjeru. “Kad sam u Barceloni došao do polufinala, pokazao sam da mogu igrati dobro i na zemlji. Bilo bi dobro da Marin dobije jer bi onda na Seppiju bilo više pritiska. Ja se moram pripremiti najbolje što mogu i dati sve od sebe na terenu.”

Za subotnju igru parova Barazzutti je nominirao Simonea Bolellija i Paola Lorenzija, a Krajan Nikolu Mektića i Matu Pavića. Međutim, konačni odabiri za parove mogu se promijeniti sve do sat vremena prije početka meča, što se čini vrlo izvjesnim u oba sastava.

U nedjelju bi prvi meč trebali igrati Seppi i Čilić, a nakon toga Fognini i Dodig.

hrsport.net

 

Odgovori