Planinić predvodio Himki do pobjede

U Euroligi odigrana su posljednja tri susreta šestog kola Topa 16. U posljednjem susretu u skupini F ruski Himki slavio je kod španjolske Caje Laboral, koju vodi Žan Tabak, s 83:71. Jedan od najzaslužnijih za slavlje ruske momčadi bio je Zoran Planinić s 13 koševa, pet skokova i šest asistencija. Krešimir Lončar dodao je dva koša i jednu asistenciju.

 

Himkiju je to četvrta pobjeda u drugom dijelu sezone, a Caju Laboral drugi poraz. U vodstvu je Barcelona s pet pobjeda.

U skupini E odigrana su dva susreta. Turski Anadolu Efes stigao je do pete pobjede slavivši kod španjolske Unicaje, koju vodi hrvatski izbornik Jasmin Repeša, sa 78:73. Stanko Barać skupio je četiri koša i dva skoka. Najbolji u redovima Unicaje bio je Luka Žorić s 20 koševa, pet skokova i asistencijom. Krunoslav Simon nije imao svoj dan te je postigao po pet koševa i skokova i dodao jednu asistenciju. Unicaji je to već četvrti poraz.

Grčki Panathinaikos je sa 76:73 slavio protiv njemačkog Brose Basketsa. Roko-Leni Ukić skupio je dva koša. Grcima je to četvrta pobjeda, a Nijemci su i dalje bez pobjede. U vodstvu je Real Madrid s maksimalnim učinkom.

HRT.hr

 

Odgovori