Čilić “plesao” na rubu poraza, preokrenuo 0:2 u setovima

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić mučio se više nego što se očekivalo protiv Marinka Matosevica (62.) iz Australije. Za pobjedu mu je trebalo tri sata i 57 minuta, a Matosevic je čak vodio i 2:0 u setovima. 12. nositelj ipak je slavio 5:7, 2:6, 6:4, 6:2, 6:4.

U prva dva seta Marin je previše griješio (ukupno 38 pogrešaka), a uz to je igrao jako loše na svom drugom servisu i Matosevic je to znao iskoristiti. No, onoga trenutka kada je smanjio broj pogrešaka i poboljšao igru na svom servisu, stvari su počele izgledati bolje po Čilića i Matosevic nije stigao do svoje prve Grand Slam pobjede.

 

U sljedeća tri seta izgubio je ukupno 20 poena na svom servisu i spasio jedinu break loptu koju je imao Matosevic i to u trećem setu. U petom setu Matosevicev servis konstantno je visio o niti, no Australac se nije predavao. Spasio je ukupno sedam break lopti prije nego što je Čilić kod 3:3 ipak došao do ključnog breaka.

Marin je meč završio s puno više neprisiljenih pogrešaka nego izravnih poena (63-47). Ubacio je skromnih 50% prvog servisa, iza kojeg je bio uspješan u 77% poena. Poslije drugog servisa osvojio je 53% poena. Zabio je osam asova i napravio pet dvostrukih pogrešaka.

Zanimljivo, Čilić je prije tri godine na US Openu također nadoknadio zaostatak od 2:0 u setovima. Bilo je to u drugom kolu protiv Amerikanca Jesseja Levinea. Kasnije je Marin dogurao sve do četvrtfinala i na tom putu eliminirao Andyja Murraya.

U drugom kolu ove sezone 23-godišnji Međugorac igrat će protiv njemačkog kvalifikanta Daniela Brandsa, kojeg je pobijedio u oba prethodna međusobna dvoboja. Posljednji se odigrao nedavno u Umagu (6:3, 6:2). Brands je u svom meču prvog kola pobijedio Adriana Ungura 7:6 (4), 6:4, 7:6 (5).

 

Hrsport.net

 

Odgovori