Ivan Dodig lakoćom preko japanskog kvalifikanta do drugog kola US Opena

Nakon serije vrlo loših nastupa u singlu, Ivan Dodig je bez velikih očekivanja doputovao u New York. Ždrijeb mu je u prvom kolu donio protivnika iz kvalifikacija, a kada je saznao da će igrati protiv Japanca Hirokija Moriye, mogao je odahnuti. Kroz kvalifikacije je prošlo dosta opasnijih protivnika, Moriya je daleko od vrha i u ovom trenutku je bio protivnik po željama Dodiga.

Tek što su se igrači zagrijali, morali su ponovno u svlačionicu. Naime jak pljusak je natjerao organizatore na prekid programa nakon manje od dva sata igre prvog dana i nakon više od dva i pol sata čekanja Dodig i Moriya su se ponovno našli na terenu.

 

Kako se meč dalje odvijao, Moriya je vjerojatno imao želju da se nije niti nastavio. Dodig je zaigrao dobar tenis, u svakom servis gemu Moriya je bio pod velikim pritiskom i nije imao baš nikakve šanse.

Jedan od dva servis gema u kojima je naš tenisač imao problema bio je za početak onaj prvi u meču. Tu je Moriya imao 30:40, nakon čega je Dodig ipak uspio uspješno izvući taj gem i dalje mirno odrađivati posao.

U prvom setu je vrlo brzo došao do dvostrukog breaka da bi Moriya u šestom gemu bez ikakve nade i pouzdanja u svoj servis izgubio sva četiri poena i s trećim breakom Dodig je uzeo prvi set sa 6:0.

Na početku drugog seta pojavio se tračak nade za Moriyu nakon što je uz puno muke uspio osvojiti svoj prvi servis gem. No kratko je to trajalo. Dodig je nastavio igrati vrlo dobro, napravio je još dva breaka kod 2:1 i 4:1 te sa 6:1 uzeo i drugi set.

Dva seta su već bila u džepu, a na terenu je proveo tek sat vremena.

Uslijedio je treći set u kojem se nastavilo u sličnom stilu. Dodig je odmah stigao do breaka i poveo s 2:0 te se činilo da će vrlo brzo završiti započeto. No Moriya se malo trgnuo i kod 2:1 po prvi puta ozbiljno zaprijetio stigavši do 0:40 i tri break lopte. Međutim, Japancu niti to nije bilo dovoljno i Dodig se izvukao iz neugodne situacije.

Ono što nije uspio Moriya, uspio je Dodig. Naš tenisač je u sljedećem gemu stigao do 0:40, napravio drugi break u setu i bijegom na 4:1 završio priču. Kod 5:1 je Dodig još jednom imao 0:40, ovaj put su to bile tri meč lopte, nije ih iskoristio, ali je na servisu za meč bio mirniji i prošao je u drugo kolo.

Na kraju lijepih 6:0, 6:1, 6:2 za hrvatskog tenisača kojem bi ova pobjeda mogla puno značiti za povratak izgubljenog samopouzdanja. Moriya nije bio igrač koji je uopće smio zaprijetiti Dodigu i dobro je da je slavio tako uvjerljivo i brzo.

Sljedeće kolo Dodigu donosi daleko težeg protivnika, možda i najtežeg u ovom trenutku. U drugom kolu će igrati protiv Andyja Murraya, osvajača zlatnog olimpijskog odličja i finaliste Wimbledona. Murray igra u sjajnoj formi, a u prvom kolu je lakoćom svladao Amerikanca Alexa Bogomolova.

 

Hrsport.net

 

Odgovori