Čilić: “U početku sam oscilirao, ali završetkom meča sam zadovoljan”

Nakon preokreta protiv Marcela Granollersa u prvom kolu Australian Opena Marin Čilić nije bio zadovoljan prvom polovicom meča, ali je sretan kako je odreagirao u nastavku. Svjestan je kako će u sljedećem kolu protiv Gillesa Simona biti još teže…

Već u prvom kolu Australian Opena Marin Čilić preživio je veliki test. Marcel Granollers uzeo je prva dva seta i bio blizu breaku u trećem, no poslije tri sata i 14 minuta igre Čilić je slavio s 4:6, 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.

“Stvarno sam oscilirao u početku. Prva dva seta nisam odigrao dobro. Imao sam dva loša servis-gema. Granollers je pak odigrao gotovo bez greške”, kazao je Čilić, koji u prve dvije dionice nije imao ni jednu break loptu. Uoči trećeg seta Čilić je otišao u svlačionicu, što mu je pomoglo.

 

“Otišao sam kako bih se smirio i ponovno u glavi posložio koncepciju igre. Kad sam se vratio na teren, bio sam puno opušteniji. Znao sam koji mi je cilj na terenu i toga sam se držao. Servis me poslužio fenomenalno u trećem setu.”

Treći set Čilić je osvojio zahvaljujući breaku za vodstvo 5:3. Prethodno je, kod 2:2 Čilić na svom servisu izvukao neugodnih 0-30. Što je meč više odmicao, to je drugi hrvatski “reket” bivao sve sigurniji.

“Osjetio sam i da je Granollers malo pao fizički. Možda se mučio s grčevima i to mi je dalo dodatna krila. Uz podršku navijača i mog tima uspio sam u trećem setu dobiti taj potrebni zalet i odigrao sam do kraja na vrhunskoj razini.”

Čilić je svjestan kako početak meča nije bio dobar, ali je zato zadovoljan završetkom. Kazao je kako mu je Granollers dao priliku za povratak u meč te kako takvu priliku možda neće dobiti protiv boljih igrača. Među takve spada i Čilićev sljedeći suparnik, Francuz Gilles Simon koji je u pobjedi nad Danielom Brandsom spasio čak sedam meč-lopti (6:7 (4), 6:4, 3:6, 6:3, 16:14).

Simon je Čilića svladao u sva tri prethodna međusobna dvoboja, no posljednji su se put sastali 2008. godine.

“Simon se vratio u igru. Čuli smo da je zadnjih dana bio upitan za nastup zbog uganuća zgloba. On je za mene veliki izazov jer sam do sad izgubio sva tri meča protiv njega. Uvijek su to bili teški mečevi, a očekujem da će i ovaj biti takav. Morat ću biti bolji na početku meča. U suprotnom mi tako kvalitetan igrač kao što je Simon neće dati previše prilike za povratak. Nadam se da će rezultat ići u moju korist od početka.”

Pobjednik dvoboja Čilić – Simon u trećem kolu ide na desetog nositelja Jo-Wilfrieda Tsongu ili kvalifikanta Thomaza Belluccija.

 

hrsport.net

 

Odgovori