Čilić: ‘U reprezentaciji su emocije kojih nema na turnirima’

Rusija je u nedjeljnom finalu pobijedila s 2-0 nakon što su pojedinačne pobjede upisali Rubljov i Medvjedev protiv Goje i Čilića.

“Ovo finale je za nas veliki uspjeh. Borna (Gojo) je igrao fenomenalno, Marin (Čilić) također”, rekao je Mate Pavić koji s partnerom Nikolom Mektićem u nedjelju navečer nije zaigrao jer su Rusi već nakon pojedinačnih mečeva osigurali pobjedu.

Hrvatski reprezentativci su rekli kako su Rusi bili bolji u madridskoj Areni, ali da imaju dovoljno aduta za iduću godinu.

“Nama ovaj format Davis Cupa odgovara zbog igre parova više nego drugim reprezentacijama. Ne samo jer smo tu Mektić i ja nego jer imamo još igrača poput Škugora i Dodiga”, izjavio je Pavić koji s Mektićem čini najbolje rangirani par na svijetu. Oni su u ovogodišnjem Davisu Cupu ostvarili sve pobjede.

“Hrvatska je sretna što ima dobre igrače u parovima. To će biti važno u budućnosti”, napomenuo je Mektić.

Hrvatski tenisači su poručili kako će se nastaviti odazivati pozivima izbornika, a konkurenciju u pojedinačnim mečevima zaoštrit će Borna Ćorić kada se oporavi od ozljede.

“Tu su emocije kojih nema na drugim turnirima. Uz ove dečke i momčad. Meni to godi, bilo je lako izabrati igrati ili ne”, rekao je Čilić.

Gojo je ranije tijekom dana poručio da su mu “pobjede za Hrvatsku najdraže”.

Ovogodišnjim ulaskom u finale Hrvatska će iduće godine biti u glavnom turniru te neće morati igrati kvalifikacije čime je već napravila korak prema naprijed jer je ove godine morala prethodno pobijediti Indiju.

“Nadam se da će momci nastaviti s ovim žarom igrati za reprezentaciju”, rekao je nakon konferencije za medije izbornik Vedran Martić, dok mu se na licu ocrtavala tuga zbog izgubljenoga finala.

U posljednjih pet godina Hrvatska je tri puta igrala u finalu osvojivši naslov 2018. godine.

Odgovori