Čilić u Rimu izgubio od Almagra u meču s ukupno 76 obostranih pogrešaka

U večernjem terminu na Masters 1000 turniru u Rimu Marin Čilić završio je svoj nastup. U ne pretjerano kvalitetnom meču prvog kola prožetom obostranim pogreškama Čilić je izvukao deblji kraj protiv 12. nositelja Nicolasa Almagra…

Prvi hrvatski “reket” Marin Čilić nije se dugo zadržao na petom ovosezonskom Masters 1000 turniru u talijanskoj prijestolnici. U dvoboju prvog kola izgubio je od Španjolca Nicolasa Almagra 6:2, 3:6, 6:0 pa tako neće imati priliku ponoviti svoj lanjski rezultat (četvrtfinale).

Meč se igrao u prohladnim i katkad vjetrovitim uvjetima koji su otežavali posao tenisačima. Almagro je pobijedio, no ne može baš biti zadovoljan svojom izvedbom s obzirom da je napravio 36 pogrešaka.

 

Marin je u tom segmentu igre bio još lošiji. Napravio je čak 40 pogrešaka, od čega 19 samo u trećem setu. Postigao je samo deset izravnih poena, a Almagro 18. Prevedeno, Čilić je imao čak četiri puta manje izravnih poena od pogrešaka, a Almagro dvostruko manje. Sasvim dovoljno da bismo rekli da je kvaliteta u meču bila vrlo niska.

Marin se uz to jako mučio na svom početnom udarcu, na kojem je osvojio tek polovicu poena. U igri na drugom servisu osvojio je samo sedam od 24 poena. U trećem setu jedan od devet.

Odmah na startu meča Almagro je stekao break prednosti za vodstvo 2:0. U trećem gemu Čilić je propustio priliku za povratak nakon što je Almagro prokockao 40-0. Nakon slabog početka Marin se polako počeo stabilizirati u igri, ali to je ipak bilo nedovoljno konkretno. Almagro je u osmom gemu napravio još jedan break zahvaljujući trima Čilićevim pogreškama te je sa 6:2 zaključio prvu dionicu.

U drugom setu Almagro je Čilića “počastio” s čak 17 neprisiljenih pogrešaka i to uglavnom s bekhend strane. Čilić, koji je u tom periodu bio puno stabilniji s osnovne linije, je uspio iskoristiti brojne suparnikove “darove” te mu je čak tri puta oduzeo servis. Čilić je posebno napadao Almagrov drugi servis, na kojemu je osvojio 11 od 13 poena.

13. tenisač svijeta “zračio” je nervozom i činilo se kako bi Čilić mogao izvući pobjedu. No, dogodilo se nešto sasvim drugo. Hrvatski predstavnik potpuno se raspao i u posljednjem setu nekontrolirano griješio. Dovoljno je samo reći da je Španjolac u odlučujućem setu osvojio ukupno 27 poena, a da je Marin napravio 19 neprisiljenih pogrešaka.

26-godišnjem Španjolcu ovo je 19. pobjeda na zemlji ove sezone te je u toj kategoriji trenutno vodeći tenisač svijeta. Čilić se, pak, sada okreće Svjetskom timskom kupu koji se idući tjedan održava u Düsseldorfu, a na kojem nastupa i Hrvatska u sastavu Čilić, Karlović i Dodig.

 

Hrsport.net

 

Odgovori