Čilić: “Ulazak u meč bio je sporiji, a ključ pobjede bio je povratak u prvi set”

Ulazak u meč protiv Goffina bio je dosta loš, Čilić je puno griješio, ali na vrijeme se probudio i vratio u meč.

“Za mene je bilo definitivno ključno vratiti se u meč nakon onog sporijeg starta i loše igre na reternu. U drugoj polovici prvog seta počeo sam igrati bolje, bolje sam se kretao i bolje vraćao servis i bilo je vrlo bitno uzeti taj prvi set što sam i uspio. Uvjeti si bili teški, bilo je vrlo sparno i vruće, a David je igrač koji voli dugačke izmjene i diktiranje igre. Kasnije je njegov servis bio sporiji, osjetio sam da ima problema možda i s ramenom te sam dobio više prilika.”

U četvrtfinalu Marina čeka dvoboj protiv Keija Nishikorija, Japanca koji je bio bolji od Philippa Kohlschreibera, a bio je i protivnik Marina Čilića u onom nezaboravnom finalu kada je hrvatski tenisač osvojio svoju jedinu Grand Slam titulu.

“Kei je nevjerojatno čvrst igrač s osnovne linije, ima fantastičan bekhend i odlično se kreće. Za svoju visinu odlično pogađa lopticu zbog sjajnog tajminga. Uživancija je gledati ga, imao je problema s ozljedama i drago mi je da je ponovno na terenu. Ovdje sam gledao dijelove nekih mečeva i igra jako dobro. Bit će teško, uvijek smo imali tijesne i zanimljive mečeve.”

Marin je zadovoljan trenutnom formom, ali i igrom u posljednjih nekoliko tjedana.

“Igram vrlo dobro. Imao sam dobre nastupe i u Torontu i u Cincinnatiju gdje sam gubio od kasnijih pobjednika Novaka i Rafe. Ovdje su uvjeti nešto drugačiji, teži nego ranije, loptice su dosta teže i sporije. Ove godine češći su i breakovi, ali na terenu se osjećam dobro, dobro igram i to je najvažnije.”

Odgovori