Darko Planinić pojačao Cibonu

Dok traje pauza za reprezentacije, Cibona se bacila na popunjavanje i osnaživanje rostera. Prvo od dva najavljena pojačanja je stiglo pod Toranj pa je reket Cibone pojačao donedavni reprezentativac Darko Planinić.

Planinić je već bio igrač Cibone u sad već mitskom osvajanju ABA lige, a nastupao je i za Baskoniju u Euroligi te za Maccabi iz Tel Aviva. Ovu je sezonu počeo u Zadru za koji je na otvorenom ugovoru odigrao nekoliko utakmica, ali je otišao zbog obiteljskih razloga.

“Drago mi je što stižem u Cibonu, za nju me vežu samo lijepe uspomene. Trofej s ABA ligom koji smo osvojili posljednji put kada sam ovdje igrao je i dalje jedan od meni najdražih i najvećih u novijoj Ciboninoj povijesti. Želim i ove godine osvojiti trofej pa barem PH. S trenerom Velićem sam imao priliku raditi niz godina u Širokom i izuzetno me veseli ta ponovna suradnja s njim. Puno je mladih i talentiranih dečkiju u ekipi i nadam se biti taj koji će im svojim iskustvom pomoći da naprave iskorak u svojoj igri i da zajedno krenemo pobjeđivati. Drago mi je vidjeti i ove dečke u reprezentaciji , sjajno igraju, navijam za njih i baš mi je žao što trenutno nisam s njima”, kazao je Planinić po dolasku.

Zadovoljstvo pojačanjem iskazali su i trener Ivan Velić te direktor kluba Domagoj Čavlović.

“Ovo je veliki potpis za naš klub. Dobili smo velikog igrača i velikog profesionalca, hrvatskog reprezentativca. Darka znam jako dobro iz vremena kad smo surađivali u Širokom. U te 3 i pol sezone koliko smo zajedno radili smo osvojili sve što smo osvojiti mogli. On je 2012. godine na polusezoni otišao u Maccabi i ima sad već 8 godina da nismo bili u istom klubu. Kako smo tada imali dobru suradnju, nadam se da će se to nastaviti i u Ciboni. On ima sad tu malu pauzu od 8-9 mjeseci neigranja, ali obzirom da znam kakav je profesionalac i radnik, siguran sam da će se brzo uklopiti u naš tim”, rekao je Velić.

“Odlučili smo se za Darka jer smo deficitarni na poziciji centra i smatramo da je on u ovom trenutku pojačanje koje trebamo. Opet smo gledali da dovedemo nekog tko će biti potpora i mentor ovim našim mladim igračima i uz kojeg će i oni moći dignuti svoju igru na viši nivo. Darko je iskusan igrač, prava petica, radio je s trenerom Velićem i brzo će se uklopiti tako da je pravo rješenje u ovom trenutku” naglasio je Čavlović.

Osim Planinića, najavljen je i dolazak pojačanja na poziciji organizatora igre gdje Amerikanac Moore nije zadovoljio i opravdao očekivanja

Odgovori