Dodig: “Parovi bi mogli odlučiti”

Dan prije službenog ždrijeba hrvatska Davis Cup reprezentacija odradila je gotovo cjelodnevni trening u dvorani Bourbon Beans Dome u Mikishiju kraj Kobea, a svoje viđenje aktualne situacije dao je Ivan Dodig…

Hrvatska Davis Cup reprezentacija na čelu s izbornikom Željkom Krajanom u srijedu nije gubila vrijeme. Na terenu u dvorani Bourbon Beans Dome i na susjednom terenu (na kojoj je podloga identična) hrvatski su reprezentativci odradili cjelodnevni trening. Domaćica hrvatskoj reprezentaciji u Mikishiju je Tomoko Yonemura, bivša profesionalna tenisačica. 29-godišnja Japanka nekoć je bila 148. tenisačica svijeta i osvajačica nekoliko Futuresa.

 

Ivan Dodig, koji će na ždrijebu biti prvi hrvatski “reket” iako je trenutno slabije rangiran od Ive Karlovića (jer su se nominacije slale 31. siječnja kada je Dodig imao bolji renking), zadovoljan je podlogom.

“Podloga je dobra, mislim da će odgovarati i Ivi i meni. Dosta je brza. S druge strane, sigurno je da ju Japanci nisu slučajno izabrali, to su tenisači koji vole igrati na bržim podlogama.”

Za očekivati je kako će japanski izbornik Eiji Takeuchi za drugog svog igrača postaviti Goa Soedu, koji bi tako trebao biti Ivanov suparnik u petak. Soeda je Dodiga pobijedio u prvom tjednu ove sezone u Chennaiju, no:

“Meč u Davis Cupu je drugačiji nego na turniru. Igra se na tri osvojena seta, drugačiji je ambijent”, kaže Dodig, koji vjeruje da bi Japanci mogli osjetiti pritisak.

“Japancima je ovo prvi nastup u Svjetskoj skupini nakon dosta godina. Možda neće Nishikori toliko osjećati pritisak jer je još kao junior navikao igrati, a da ga prate velika očekivanja, nego više Soeda ili tko će već biti njihov drugi igrač.”

Prema Dodigu, parovi bi mogli biti presudni. “To bi mogao biti bod koji će nakon svega prevagnuti na ovu ili onu stranu. Bit će ovo sigurno težak susret, i za nas i za njih.”

 

Hrsport.net

 

Odgovori