Dodig zapeo nakon dobrog starta

Na dan kada je dohvatio novi najbolji renking karijere, trenutno 32. mjesto na svijetu, Ivan Dodig nije prošao prvo kolo pretposljednjeg ovogodišnjeg Masters 1000 turnira, u Šangaju. Početak ogleda s Kolumbijcem Santiagom Giraldom bio je odličan, sa samo jednim izgubljenim gemom u prvom setu, no u nastavku je Dodig posustao i ostao bez mogućnosti da se u drugom kolu sretne s Ivanom Ljubičićem…

Prošlotjednim prolaskom kraj Juana Monaca u prvom kolu Tokija, Ivan Dodig zaustavio je niz od četiri poraza započet sredinom kolovoza u Cincinnatiju, ali šest dana poslije pobjede nad Monacom, 26-godišnji Međugorac nije bio jednako uspješan i na početnoj prepreci šangajskog Masters 1000 turnira. Kolumbijac Santiago Giraldo, 48. na svijetu, svladao ga je s 1:6, 6:3 i 6:4, nakon točno dva sata igre.

 

Dodig je dominirao prvim setom, ali u ostatku meča dogodio se pad koji je potpuno otvorio vrata 23-godišnjem kolumbijskom tenisaču. U drugoj dionici Giraldo je prošao uz ključni break za vodstvo od 4:2, dok je u trećem setu napravio najvažnije breakom za 2:1. Gem prije toga, Ivan je mogao do prvog breaka u odlučujućoj dionici, imao je 30:40, no Kolumbijac se tada izvukao servis-winnerom na prvom servisu.

Bio je to dvoboj u kojem je treći hrvatski reket prošao bez uspona i padova u igri jedino u prvom setu, dok mu je servis kroz cijeli meč bio toplo-hladan, uz osam asova, sedam dvostrukih pogrešaka i 55 posto ubačenog prvog.

S ovim porazom, Dodig je propustio priliku da u drugom kolu ide na Ivana Ljubičića. Sada će tu šansu imati Giraldo, koji će dočekati boljeg iz dvoboja Ljubičića i 14. nositelja Jürgena Melzera.

 

Ivor Krapac/ hrsport.net

 

Odgovori