Ekskluzivno iz Poljske: Marin Šego novi član Kielcea

Međugorac Marin Šego od danas je novi član poljskog prvaka Kielcea. Izvrsne igre u dresu Wisle Šegi su donijele brojne ponude europskih klubova, među kojima se spominjao i njemački Lowen. Ipak, najuporniji su bili rivali iz Kielcea koji su već dugo vremena željeli Marina vidjeti u svojim redovima.

Odmah nakon potpisa za novi klub, Marin je dao izjavu za naš portal.

“Imao sam nekoliko ponuda o kojima sam razmišljao, na kraju sam se odlučio Kielce  iz nekoliko razloga.

Bilo bi se teško prilagoditi u stranoj zemlji s dvoje male djece koji ne poznaju jezik, i jedan od razloga što sam ostao u Poljskoj je taj što oni već odlično razumiju poljski jezik pa se nadam da im neće bit veliki šok. Nadalje, u Kielceu igra dosta mojih prijatelja s kojima sam igrao dugi niz godina i u klubovima i u reprezentaciji. To je klub koji je trenutno među 4 najbolja kluba u Europi i ciljevi i ambicije toga kluba se podudaraju s mojima. Jedan od najvažnijih razloga je bio i dolazak Dušebajeva, čovjeka koji već ima recept kako se osvaja Liga prvaka što je ujedno, moj životni san.

Po čemu ćeš pamititi dane u Wisli? 

– Prije svega želio bih reći kako mi je ovdje bilo jako lijepo privatno i igrački. Želio bih zahvaliti upravi kluba i navijačima, s kojima sam do sada imao dobar kontakt. Ovaj klub je jedan od najstabilnijih u Europi, no ja se ne vidim i ne slažem s odlukama o pomlađivanju ekipe i traženju rezultata na dugoročno. Takav stav se ne podudara a mojim skorašnjim ciljevima. Do kraja sezone imamo još jako puno važnih utakmica, i želim da se zna da sam ja prije svega veliki profesionalac, i da ću dati sve od sebe u prestojećim utakmicama.

Kako s navijači prihvatili tvoj odlazak, s obzirom da si bio njihov omiljeni igrač?

Polako osjetim negodovanja naših navijača ,ali stavite se u moju kožu, kao profesionalni sportaš moram donijeti odluke koje pridonose mojoj karijeri i koje će olakšati život mojoj obitelji. Nadam se razumijevanju i poštovanju moje odluke.

Za razliku od izbornika Goluže koji već dugo vremena ignorira sjajnu formu i igre našega Marina te ga iz nama nepoznatih razloga konstantno ignorira za velika natjecanja, Marin je potpisom za jedan od najboljih klubova Europe dokazao svoju kvalitetu. Odvažno je krenuo u jednu od najjačih liga i postao stožerni igrač Wisle.

Na pitanje kako komentira odluku izbornika o nepozivanju za EP Uu Danskoj, Marin je prokomentirao kratko:

Nema više smisla o tome raspravljati i što da ja očekujem kad su se tako lako odrekli najboljega na svijetu!

Potpis za Kielce satisfakcija je Marinu za svu nepravdu koju je doživio od ljudi koji nacionalnu selekciju drže kao taoce za ostvarivanje osobnih interesa. 

Ipak, u ovom slučaju kriterij je bio kvaliteta i prikazane igre kako u domaćem prvenstvu tako i u europskim natjecanjima!

 

Odgovori