FOTO: Veterani MZ Potpolje šesti put zaredom osvojili laskavi naslov pobjednika

ČITLUK – Spektakularnim finalnim susretom između veterana MZ Potpolje i MZ Krehin Gradac, koji je, u sklopu obilježavanja Dana općine Čitluk, pred 300-njak navijača održan u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku, završeno je sedmo po redu Malonogometno prvenstvo momčadi veterana MZ čitlučke općine. Kao što se i očekivalo, laskavi naslov pobjednika ovogodišnje Lige, po šesti put zaredom, pripao je nezaustavljivim veteranima MZ Potpolje.

 

Naime, s prekrasna tri (3) zgoditka Pere Ostojića, dva pogotka Željka Ostojića te po jednog Franje Tokića i Nikole Juričića, veterani Potpolja s iznenađujućom lakoćom uspjeli su savladati momčad Krehin Graca visokim rezultatom od 7:1 te tako čak šesti put zaredom osvojiti pobjednički pehar tog prestižnog natjecanja. Njihov uspjeh to je veći kad se zna da je u tom zanimljivom natjecanju, što ga je uspješno organizirao Športski savez Brotnja, ove godine sudjelovalo 10 momčadi i više od 120 vrsnih malonogometnih veterana te što je ostvaren u susretu protiv poznate snažne i kvalitetne momčadi Krehin Graca.

Završne svečanosti počele su u 20 sati susretom za treće mjesto između veterana MZ Čitluk grad i UMZ Blizanci/Tepčići, u kojem su veterani MZ Blizanci/Tepčići slavili pobjedu od visokih 6:0 i osvojili brončane medalje.

Kao što se i očekivalo, finalni susret bio je to vrlo zanimljiv, kvalitetan, borben, s mnogo dobro organiziranih i izvedenih akcija, lijepih poteza, preciznih udaraca, atraktivnih obrana vratara te čak osam prekrasnih pogodaka, pa su posjetitelji punih 40 minuta uživali u majstorijama iskusnih igrača.

Od samog početka susreta igrači Potpolja krenuli su silovito u napad, stvari prilike i stalno prijetili protivničkom vrataru. I dominirali parketom. To im se brzo isplatilo je su majstorskim pogotkom nezaustavljivog strijelca Pere Ostojića već u 5. minuti došli u vodstvo od 1:0. Pet minuta kasnije isti igrač povećao je rezultat na 2:0, nakon čega je uslijedila prava kanonada zgoditaka igrača Potpolja. U 16. minuti Željko Ostojić postiže novi pogodak za Potpolje, a u istoj minuti svoj treći zgoditak na utakmici postiže Pero Ostojić i povećava vodstvo na 4:0 kojim je gotovo obeshrabrio protivničku momčad. Minutu kasnije Franjo Tokić pogađa za 5:0, a u 19 minuti legendarni Nikola Juričić lukavim udarcem povećava vodstvo Potpolja na 6:0.

Unatoč svemu, u nastavku susreta igrači Krehin Graca nisu se predavali, svim su silama pokušavali nešto učiniti, ali se iskusni Potpoljani nisu dali iznenaditi. Tek su u 37. minuti preko Marinka Pehara uspjeli postići počasni pogodak i smanjiti rezultat na 6:1. U istoj minuti svoj drugi pogodak na utakmici postigao je Željko Ostojić za konačnu pobjedu Potpolja od 7:1. Iako su igrali prilično dobro, veteranima Krehin Graca u finalu ništa nije išlo po planu, a čini se da im je i sreća „okrenula leđa”.

Tako su se veterani MZ Potpolje postigli doista rijedak uspjeh kojim će se dugo dičiti. Oni su se, naime, gotovo nevjerojatno čak šesti put zaredom okitili laskavim naslovom pobjednika tog prestižnog natjecanja i zajedno sa svojim navijačima taj doista vrijedan i rijedak uspjeh zasluženo proslavljali do kasno u noć. Njihov uspjeh je to veći kad se zna to da su u ovogodišnjem natjecanju postigli čak 33 pogotka, u proteklih sedam godina tog natjecanja pretrpjeli samo jedan jedini poraz.

 Za pobjedničku momčad Potpolja igrali su : Marinko Krtalić, Nikola Juričić, Stanko Šakota, Mario Ostojić, Mario Ostojić – Manja, Mate Ostojić, Franjo Tokić, Željko Ostojić, Pero Ostojić i Dragan Šakota, a vodili su ih Davor Šakota i Gordan Milićević.

Na kraju su čelnici općine Čitluk i Športskog saveza Brotnja najboljim momčadima i pojedincima uručili zaslužne pehare i medalje i ostala priznanja.

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg prvenstva proglašen je Nikola Juričić, naslovom najboljeg strijelca s 12 postignutih pogodaka okitio se Pero Ostojić (obojica iz MZ Potpolje), dok je naslov najboljeg vratara pripao Ivici Jerkiću, vrataru UMZ Blizanci/Tepčići).

 

brotnjo.info

 

 

 

 

Odgovori