HNK Brotnjo oštro osuđuje inkriminirajuću odluku članova Izvršnog odbora NS-a FBiH

Utakmica 5. kola Druge lige FBiH Jug odigrana još 18. rujna između Sloge i Troglava, regularno okončana rezultatom 2:1 u korist domaćina, tek u ponedjeljak, dakle dva i pol mjeseca kasnije, je dobila svoj konačni epilog. Izvršni odbor NS-a FBiH istu je registrirao 3:0 (p f.) za Livnjake!

Čitav proces, međutim, prošao je dosta čudan slijed, a s obzirom da je Povjerenik natjecanja Predrag Čović utakmicu registrirao postignutim rezultatom, zatim se Apelacijska komisija odredila sa 3:0 za Troglav, potom se u korist na terenu postignutog rezultata izjasnila i Komisija za propise, čiju odluku na kraju ipak nije uvažio Izvršni odbor NS-a FBiH i meč konačno registrirao 3:0 za Troglav. Podsjećamo da je na ovoj utakmici sporno bilo pravo nastupa juniora Sloge, Marina Jurine, koji je prethodno dobio crveni karton u juniorskoj Ligi, zatim ga “odradio” na meču istog natjecanja u jutarnjim satima 18. rujna, da bi popodne nastupio za prvi tim (čiji je bio ključni igrač s dva pogotka). S obzirom da ovakva odluka izravno utječe i na njihovu poziciju u Ligi, priopćenjem za javnost su se oglasili i iz čitlučkog Brotnja, u čijem taboru smatraju kako u Savezu favoriziraju Troglav u borbi za naslov prvaka i plasman u Prvu ligu FBiH.

“HNK Brotnjo (Čitluk) oštro osuđuje inkriminirajuću odluku članova Izvršnog odbora NS-a FBiH, koji su suprotno pravnom mišljenju Komisije za propise NS-a FBiH donijeli odluku suprotnu pravilniku o nogometnim natjecanjima BiH. Ova odluka je ujedno i presedan s obzirom da IO NS-a FBiH nije uvažio mišljenje Komisije koju je imenovao i čije se mišljenje obvezno traži prije konačne odluke, a postupajući po zahtjevu za zaštitu zakonitosti koji je podnio NK Sloga. Ova odluka izravno utječe na fer i korektno natjecanje u okviru Druge lige FBiH Jug, jer se za “zelenim stolom” nezasluženo dobivaju bodovi. U tom smjeru predlažemo da protiv odgovornih članova IO-a NS-a FBiH koji su glasovali za jednu takvu skandaloznu odluku, nadležna tijela pokrenu disciplinske postupke.” Er. B.

Kupres – Troglav 0:3 (p. f.)

Osim u susretu Sloga – Troglav, Livnjaci su dobili tri boda i iz utakmice 11. kola Kupres – Troglav (okončano 2:1), gdje domaća momčad u sastavu nije imala tri nogometaša mlađa od 21 godine. Povjerenik Lige je donio odluku da se ovaj meč registrira 3:0 (p. f.) u korist gostiju iz Livna. S ovih 6 bodova Troglav je tako dva tjedna po okončanju jesenskog natjecanja osvojio jesensku titulu prvaka Druge lige FBiH Jug za “zelenim stolom”. Livnjaci su nakon ovih odluka skupili 37 bodova, dok sada Brotnjo i Tomislav s po 35 dijele drugo mjesto ljestvice.

Dnevni list

 

Odgovori