Hrvatice turnir u Španjolskoj otvorile tijesnom pobjedom protiv Turske

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija priprema se za nastup na Europskom prvenstvu. Na jakom turniru u Španjolskoj za prvog protivnika imala je neugodnu Tursku i slavila sa 70:67…

I bez nekoliko vrlo važnih igračica, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija dobro je krenula na turniru u Španjolskoj. Turska nije lagan protivnik, no Hrvatice su ipak slavile 70:67.

Početak susreta nije bio baš najbolji, Turska je odmah preuzela stvari u svoje ruke i u završnici prve četvrtine imala je prednost 15:8, međutim krajem prve i početkom druge dionice Hrvatska je zaigrala bolje i preko Slišković, Bosilj i Ciglar napravila je 8:0 i preuzela vodstvo.

Ipak, nije dugo trajalo razdoblje bolje igre Hrvatske, Turska je ponovno uzela stvari u svoje ruke te je na poluvrijeme otišla s vodstvom 32:24. Prednost je mogla biti i veća da Ana Lelas nije u samom finišu tricom smanjila zaostatak.

U drugom poluvremenu ponešto drugačija slika. Turkinje su prvih pet-šest minuta održavale prednost, ali je onda Kristina Benić vezala dvije trice i vratila Hrvatsku u utakmicu.

Laganu prednost Turska je održavala sve do posljednje četiri minute utakmice kada Ivezić i Rezan rade preokret i Hrvatska napokon dolazi do vodstva 59:58.

U posljednjih minutu i pol Hrvatska je bila bolja, tricom Lelas i ubačajem Ciglar i Ivezić povela je s plus četiri te nakon toga mirno privela utakmicu kraju.

Na turniru još nastupaju domaćin Španjolska i Nizozemska.

 

hrsport.net

 

Odgovori