Hrvatska prejaka i za Ukrajinu unatoč čak 25 izgubljenih lopti

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija nastavlja prema očekivanjima na Europskom prvenstvu u Ukrajini. U statusu jednog od glavnih favorita za zlato upisala je dvije glatke pobjede.

Nakon početnog slavlja protiv Italije, uslijedio je dvoboj s domaćinom Ukrajinom i nova pobjeda ostvarena s dvoznamenkastom razlikom. Ona bi zasigurno bila i izrazitija da nije bilo previše pogrešaka u hrvatskoj igri i čak 25 izgubljenih lopti. S druge strane Ukrajinci su ih imali 12 i to ih je držalo u utakmici.

U igri ih je držao i Sviatoslav Mihailiuk koji očito ima sve ovlasti u ovoj reprezentaciji te je uz ispucanu 31 loptu ubacio 33 poena i još tome dodao devet skokova.

A skok je bio ipak ključni faktor, Hrvatska je drugu utakmicu zaredom upisala više od 60 skokova ovog puta nadskakavši protivnika s čak 61-35.

 

Hrvatska je u prvom dijelu održavala prednost, dolazila na granicu dvoznamenkaste prednosti, međutim Ukrajinci su se vraćali pa čak i početkom drugog poluvremena uspjeli nakratko povesti. Posljednji priključak imali su na šest i pol minuta do kraja susreta kada su smanjili na 64:61, ali nakon toga Hrvatska podiže prednost i u konačnici visoko slavi.

Pojedinačno gledano u hrvatskom sastavu istaknula se četvorka Nik Slavica (26 poena) – Lovro Mazalin (17 poena, 14 skokova, sedam asistencija) – Dragan Bender (13 poena, 11 skokova, šest asistencija) – Ante Žižić (11 poena, 15 skokova).

 

hrsport.net

 

Odgovori