Hrvatska u Davis Cupu Austriju čeka u Rijeci

Hrvatski teniski savez u srijedu je objavio gdje će se igrati susret tzv. Qualifier faze Davis Cupa protiv Austrije. Domaćin će biti Rijeka, u dvorani Zamet. Bit će to treći put da će naša reprezentacija igrati u Rijeci: prvi put je bila domaćin Obali Bjelokosti 2000., a drugi put domaćin Belgiji 2004.

Susret je na rasporedu 4. i 5. veljače 2023. (subota i nedjelja), a pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice, koji će se održati u rujnu, uz sudjelovanje 16 reprezentacija (ovogodišnji finalisti, dva dobitnika pozivnica i 12 pobjednika Qualifier susreta).

Očekuje se da će Hrvatska nastupiti u najjačem sastavu, odnosno, u postavi koja je prije mjesec dana u španjolskoj Malagi igrala u polufinalu ovogodišnjeg Davis Cupa.

Izbornik Vedran Martić će momčad objaviti u siječnju. Isto vrijedi i za reprezentaciju Austrije i njenog izbornika Jürgena Melzera, koji bi za ovu priliku mogao računati i na Dominika Thiema, povratnika nakon ozljede, koji je prije dvije godine bio treći tenisač svijeta.

Bit će ovo četvrti međusobni okršaj Hrvatske i Austrije, a naši tenisači su pobijedili u dva od tri prethodna susreta. Austrija je bila uspješnija (3:2) 1997. u Grazu, a Hrvatska 2001. (4:1) u Puli i 2006. (3:2) u Grazu. U potonjem je okršaju za našu reprezentaciju debitirao današnji prvi reket hrvatskog sastava Marin Čilić.

Cijene ulaznica i način prodaje bit će objavljene naknadno, no baš kao i za nedavni susret Billie Jean King Cupa između Hrvatske i Njemačke, koji je početkom studenog održan u dvorani Zamet, bit će po vrlo povoljnim uvjetima. U subotu 4. veljače igrat će se dva pojedinačna meča, a u nedjelju će program početi okršajem parova, nakon čega će slijediti dva pojedinačna meča

Odgovori