I četvrti pokušaj neuspješan, Federer lako protiv Čilića

Marin Čilić niti u četvrtom pokušaju nije uspio upisati pobjedu protiv Rogera Federera. Prvi igrač svijeta bio je bolji i u četvrtom međusobnom susretu ponovno nadigravši Čilića bez previše muke sa 6:3, 6:4.

Marin nema nikakvog recepta za igru Federera što pokazuju i dosadašnji dvoboji s obzirom da je samo jednom uspio doći do seta dok je ostala tri susreta mahom glatko gubio. Jedini set je uzeo prošle godine na US Openu, no to je bilo sve, nakon toga je Švicarac odjurio do pobjede.

U Šangaju nije bilo neke velike razlike. Federer je dominirao i na kraju zasluženo slavio u dva seta. Čilić je nakon poraza u Pekingu već na startu, odigrao dosta bolje i uspio dogurati do četvrtfinala.

 

Čiliću se ne može prigovoriti na borbenosti, pokušavao je, trudio se i kada je praktički bio u posve izgubljenim situacijama, ali je u tome i previše svemu i podosta griješio. Na kraju je uspio spasiti jednu meč loptu, vratiti se nakon što je Federer servirao za meč, ali vrlo brzo je Švicarac vratio break što je automatski bio i kraj meča.

Već sam početak meča dao je naznačiti što će se dogoditi ako Čilić ne bude koncentriran i bude nizao pogreške. Švicarcu je poklonio prvi gem, no ipak se kod 2:1 uspio vratiti i uzeti Federeru servis koji ga je doveo na 2:2. Kratko je Marin bio u igri, slijedi novi loš servis gem u kojem Čilić ponovno gubi servis i to je bilo presudno u prvom setu.

Do kraja seta Marin više nije imao šanse, čak štoviše, izgubio je još jednom svoj početni udarac što je Federeru omogućilo da u drugi set uđe sa servisom.

Početak drugog seta donio je pozitivan pomak u Marinovoj igri, vrlo brzo je došao do mogućnosti da dođe odmah u prednost, ali nije iskoristio tri break lopte. Ono što Marin nije napravio, napravio je Federer koji koristi poklon kod 2:1, dolazi do 15:40 i vrlo brzo velike prednosti od 3:1.

U završnici drugog seta Čilić je uspio spasiti meč loptu, a zatim i oduzeti Federeru servis za smanjenje na 5:4 i povratak nade, ali vrlo kratko. Prvi igrač svijeta odmah uzvraća s 15:40 i dvije meč lopte, odmah prvu koristi i prolazi u polufinale sa 6:3, 6:4.

Čilić se dosta mučio s Federerovim servisom, posebno u prvom setu kada je Švicarac ubacio čak 75 posto prvog servisa. U drugom setu je taj postotak nešto opao i Marin je imao više prilika. Federer tako ide u polufinalu na Andyja Murrayja u novom velikom dvoboju njih dvojice.

 

Hrsport.net

 

Odgovori