Ivan Dodig nadigrao Marina Čilića i zasluženo prošao u treće kolo Münchena

Marin Čilić upisao je još jedan poraz protiv Ivana Dodiga. Dodig je bio uspješniji kao i u Valenciji prošle godine, ponovno bez izgubljenog seta i uz vrlo dobru igru.

Čilićevi pokušaji agresivnije igre završavali su nerijetko pogreškama dok je s druge strane Dodigov plan igre bio znatno bolji, dosta bolje je i servirao i na kraju je zaslužio pobjedu.

Od samog početka meča Čilić je bio u problemima. Već u prvom gemu je Dodig stigao do break lopte koju je odmah i realizirao i do kraja seta uspio je zadržati prednost.

 

U tom prvom setu Čilić je zaprijetio u nekoliko navrata, ali do break lopte nije uspio doći i na kraju je set pripao Dodigu sa 6:4.

Drugi set donio je potpunu dominaciju Dodiga. Nakon što su razmijenili breakove na početku seta, Čilić je odmah izgubio servis i Dodig je stigao ponovno do prednost.

Ovaj put je prednost i zadržao, a kada je kod 4:2 napravio još jedan break, priči je bio kraj.

Nešto problema bilo je na servisu za meč gdje je Čilić spasio tri meč lopte, ali svaki put je Dodig imao odgovor i dobrim prvim servisom je stigao do pobjede.

U cijelom meču Čilić je imao tek dvije break lopte dok je s druge strane Dodig imao njih čak osam od čega četiri iskorištene uz 67 posto ubačaja prvog servisa.

U trećem kolu Dodig će igrati protiv boljeg iz meča Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Dmitrija Tursunova iz Rusije.

 

HRSPORT.NET

 

Odgovori