Ivan Dodig: Ovo je bila moja najbolja sezona u karijeri

Tenisač Ivan Dodig završio je još jednu uspješnu tenisku sezonu. U godini koja je na izmaku ostvario je svoje snove i u potpunosti se afirmirao na svjetskom Touru. Ivan, koji je autor prelijepe sportske priče u kojoj su rad i talent uspjeli svladati i pobijediti mnogobrojne ozljede s velikim optimizmom ulazi u sljedeću natjecateljsku godinu. Razloga za to ima jer je danas jedan od onih tenisača koji može pobijediti svakoga. To je dokazao i u 2011. godini s nekoliko briljantnih mečeva, a njegovi navijači će se posebno sjetiti meča s velikim Rafom Nadalom.

Za portal brotnjo-sport. info Ivan je dao intervju.

Ivane, sezona 2011. je završena s pozicijom 36. na svjetskom Touru. Kako komentiraš plasman?

Sezona 2011. je bila moja najbolja sezona u karijeri i jednostavno nema razloga da budem nezadovoljan. Završio sam na 36. mjestu i jako sam sretan.

Jesi li u potpunosti zadovoljan učinjenim?

Teško je to odgovoriti ali kada sve zbrojim u potpunosti sam zadovoljan s svime što sam napravio ove godine.

Počeo si pobjedom na Australian Openu protiv Karlovića?

Pobjeda protiv Karlovića bila je prva velika za mene u ovoj godini i naravno da mi je puno značilo za daljnje turnire kao i meč s Đokovićem koji mi je posebno dao samopouzdanje i vjeru u moj tenis.

Nepunih mjesec dana nakon toga stigao je i Zagreb Indors i tvoj prvi trijumf na Touru.

Zagreb je bio turnir kao iz bajke za mene sve se poklopilo i dogodilo upravo vrijeme. Taj turnir mi je toliko pomogao u daljnjim turnirima i jako puno dao vjere i samopouzdanja u sljedećim mečevima.

Izvrsne igre na Touru omogućile su ti i stožerno mjesto u Davis Cup reprezentaciji s Marinom Čilićem. Kako komentiraš nastup Hrvatske u 2011. godini?

Mislim kao i svi drugi igrači da sam zasluženo došao u ekipu izborivši se svojim rezultatima i plasmanom na rang listi. Bilo mi se jako drago pridružiti Marinu,Karlu, Ljubi jer sam i od njih puno stvari naučio za vrijeme Davis Cupova. Mislim da smo malo nesretno izgubili od Nijemaca gdje se radilo o jednoj lopti tko će proći dalje ali možemo biti zadovoljni jer smo ostali u svjetskoj skupini.

Na Touru si u travnju nastavio s odličnim igrama te pobjedama protiv Söderlinga i Nadala.

Prvi dio sezone je bio za mene odličan osvojio sam Zagreb pa ubrzo nakon toga pobijedio prvi put top 10 igrača Soderlinga da bi na kraju u Montrealu pobijedio Nadala.

Koliko si zadovoljan nastupima na Grand Slamovima?

Što se tiče Grand slamova ne mogu reći da sam zadovoljan ali to je za mene veliko iskustvo i nadam se da ću dogodine igrati puno bolje.

 Najdraži trenutak u 2011. godini?

Najdraži trenutak osvajanje Zagreba indorsa i pobjeda protiv Nadala.

Koji si cilj zacrtao u sljedećoj godini?

Cilj mi je da još napredujem u igri jer sljedeće godine je za mene opet nova situacija moram dokazati da nisam tu slučajno i igrati opet dobro kako bio ostao u društvu kojem sam sada i bio bolji. Nadam se Top 30!

 

 

 

 

Odgovori