Ivan Dodig u finalu Roland Garrosa!

Ivan Dodig i Marcelo Melo probili su se do finala turnira muških parova u Roland Garrosu nakon što su u četvrtak u polufinalu sa 6:3, 7:5 pobijedili Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua.

Za Mela i Dodiga ovo će biti drugi nastup u finalu Grand Slam turnira, a baš kao i prije dvije godine u Wimbledonu, za naslov će se boriti protiv najuspješnijeg para svih vremena, američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana koji su u polufinalu sa 6:3, 6:3 nadigrali ovogodišnje pobjednike Australian Opena, Talijane Bolellija i Fogninija.

 

Tako je Ivan Dodig postao drugi hrvatski tenisač koji će se boriti za naslov pariškog pobjednika u paru. Prije njega dvaput je u finalu bio Goran Ivanišević, ali je i 1990. godine u paru s Čehom Petrom Kordom te 1999. godine u paru s Amerikancem Jeffom Tarangom ostao bez pobjedničkog trofeja.

Melu i Dodigu će to biti deveto zajedničko finale, a iz dosadašnjim osam samo su dvaput izašli kao pobjednici – 2013. na Šangaj Mastersu i ove godine u Acapulcu. Braći Bryan će ovo biti 158. zajedničko finale, a 28. na Grand Slam turnirima s kojih imaju 16. naslova. U Parizu su pobjednici bili 2003. i 2013., a još su triput poraženi u finalu (2005-06., 2012.).

Finalni dvoboj turnira muških parova na rasporedu je u subotu, po završetku pojedinačnog finala tenisačica.

 

 

Odgovori