Marin Čilić eliminirao prvog protivnika pod suncem Kalifornije

U gornjem dijelu ždrijeba Indian Wellsa natjecanje je započeo i Marin Čilić, koji je u prvom kolu bio slobodan. Prvi izazov bio mu je Albert Ramos, a porazio ga je u dva seta, za jedan sat i 30 minuta igre…

Da će prvi set biti čvrst nagovijestili su Čilićevi i Ramosovi prvi servisi u nekoliko početnih gemova susreta. Jedinu break priliku imao je Španjolac kod rezultata 3:3, no 30:40 nije uspio iskoristiti.

Nakon ispuštenog servisa protivnika, Ramos diže razinu prvog servisa i bez problema prati ritam Marina Čilića do trinaeste igre. Dva mini breaka na startu tie-breaka začinila su okršaj, u kojem se nedugo potom hrvatski tenisač odvaja na 4-2, a ubrzo i na 6-2.

 

U sljedećim trenucima Ramos spašava pet set lopti Čilića kojemu pritisak popušta tek pri rezultatu 8-7, kada uspijeva završiti prvi set (9-7).

“Vaga” se u drugom setu potpuno spustila na stranu hrvatskog 12. nositelja u Indian Wellsu. Čilić je slomio servis protivnika za 2:1, a zatim to učinio još jednom za 4:1. 25-godišnji 38. igrač svijeta iz Barcelone oprostio se s kalifornijskim turnirom zadržavši još jedan servis (5:2), a Marin Čilić osigurao je treće kolo zaključivši za 6:2.

Postotak ubačaja prvog servisa Marina Čilića bio je 53%, dok je 75% poena osvojio nakon početnog udarca. Nakon drugog servisa bio je uspješan u 82% slučajeva, stvorio je tri prilike za break (od kojih je dvije iskoristio) te upisao četiri as servisa.

Sljedeći protivnik Međugorca je Milos Raonic, Kanađanin koji se predajom protivnika bez minute igre našao u trećem kolu Indian Wellsa.

BNP Paribas Open, Indian Wells, drugo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 12) – Albert Ramos (Španjolska) 7:6(7), 6:2

 

hrsport.net

 

Odgovori