Marin Čilić razočarao, Joao Sousa upisao glatku pobjedu

Još jedan frustrirajući meč je iza Marina Čilića koji je i drugu godinu zaredom zaključio nastup u drugom kolu Wimbledona. Ovoga puta za protivnika je imao Portugalca Joaa Sousu koji je stigao do pobjede sa 3:0 u setovima. U dosadašnja četiri međusobna dvoboja hrvatski tenisač nije izgubio nijedan set, ali danas ništa nije polazilo za rukom.

Portugalac je slavio sa 6:4, 6:4, 6:4 nakon dva sata i 14 minuta igre. O Čilićevoj lošoj igri dovoljno govori i 46 neprisiljenih pogrešaka i svih 12 neiskorištenih break šansi. Sousa je ovime izjednačio svoj najbolji rezultat na Wimbledonu iz 2016. godine.

Odmah od prvog gema sve je krenulo loše za hrvatskog tenisača koji je izgubio prva tri poena na svom servisu, a Portugalac iskoristio svoju drugu break šansu. Nakon toga Čilić je spasio još čak pet break šansi protivnika koji je dominantno uzeo prvi set.

U drugom gemu drugog seta Čilić je stigao do 0:40, ali Sousa je tri puta sjajno odservirao. Nakon toga spasio je još dvije break šanse, da bi u petom gemu oduzeo servis hrvatskom tenisaču po drugi puta na meču. Do kraja seta nismo vidjeli nijednu priliku za break, a Sousa je poveo s 2:0.

Niti treći set nije donio preveliku promjenu, Sousa je u trećem gemu napravio break i prednost sačuvao do kraja.

Wimbledon, 2. kolo:
Joao Sousa – Marin Čilić 6:4, 6:4, 6:4

Odgovori