Mlađe kadetkinje ŽHKK Brotnjo ’94 viceprvakinje BiH

Završnica državnog košarkaškog prvenstva za mlađe kadetkinje održana je proteklog vikenda, a mlađe kadetkinje ŽHKK Brotnjo ’94 sa završnice su se vratile s titulom viceprvakinja BiH.

Prvog dana dvodnevnog završnog turnira doigravanja za prvakinje BiH, košarkašice ŽHKK Brotnjo ’94 pobijedile su košarkašice ŽKK RMU Banovići rezultatom 67:58. Momčad iz Banovića porazila je i momčad OKK Feniks pa je utakmica između Brotnja i Feniksa odlučivala o prvakinjama.

U borbi za najsjajnije obličje Bubamare su poražene rezultatom 50:37, no u ŽHKK Brotnjo ’94 izuzetno su ponosni na uspjeh svojih djevojčica, koje su osvojile naslov prvakinja Herceg – Bosne, bile uspješne u polufinalu doigravanja te na samom kraju sezone osvojile drugo mjesto.

– Ponosni smo na ovaj sportski rezultat. Zahvala ide svima redom, od naših curica koje su nas putem fb stranice informirale o svim događanjima na finalnom turniru do ljudi iz samog rukovodstva kluba. Zahvaljujemo se Općini Čitluk koja nam je omogućila organizaciju polufinalnog turnira u Čitluku. Podsjećam da je ovo petnaesta državna medalja koju je naš klub osvojio u posljednja dva desetljeća. Taj kontinuitet vrhunskih rezultata našeg trenera Damira Jerkića svrstava među najbolje trenere u državi. U ime uprave kluba čestitam treneru Jerkiću i njegovom pomoćniku Davoru Doki ,a posebne čestitke idu našim sportskim heroinama, članicama pretkadetske ekipe – rekao je Ivo Bevanda, predsjednik Upravnog odbora ŽHKK “Brotnjo ’94” Čitluk.

Citluk.ba

Odgovori