Olimpija iz Ljubljane osvojila 5. Ladies open Brotnjo

Jučer je u Čitluku održan „Ladies open Brotnjo 2022“, međunarodni turnir u ženskom nogometu na kojem je nastupilo dvanaest momčadi iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Titulu najbolje momčadi osvojila je momčad ŽNK Olimpija svladavši u finalu ŽNK Hajduk.

ŽNK Brotnjo, organizator turnira koji ima za cilj promociju ženskog nogometa, na turniru je nastupio s dvije momčadi, dok su preostali sudionici turnira bili: ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Hajduk Split, ŽNK Neretva Metković, ŽFK Breznica Pljevlja, ŽFK Ekonomist Nikšić, ŽFK Radnik Bijeljina, ŽNK Sloga G.Vakuf/Uskoplje, ŽNK Široki Brijeg, ŽNK Inter Posušje i ŽFK Respekt Sarajevo.

Nakon natjecanja po skupinama, turnir u Čitluku nastavljen je četvrtfinalnim susretima, a nakon toga i uzbudljivim polufinalnim utakmicama, u kojima su plasman u finale izborile momčadi Olimpije i Hajduka.

Splitska momčad drugu godinu zaredom plasirala se u finale međunarodnog turnira u Čitluku. ŽNK Hajduk osvojio je prvo mjesto u skupini, nakon čega je pobijedio Slogu u četvrtfinalu te Radnik u polufinalu.

Olimpija je na turniru u Čitluku bila jako uvjerljiva u prvim nastupima i do polufinala, i ogleda s Breznicom, nisu primile nijedan pogodak. Zmajčice su u polufinalu pobijedile braniteljice naslova prvaka 5:2. A uzbudljivu finalnu utakmicu između Olimpije i Hajduka, Slovenke su riješile u svoju korist 2:1.

U utakmici za treće mjesto ŽFK “Radnik – Bumerang” Bijeljina pobijedio je ŽFK Breznica 3:1 nakon boljeg izvođenja penala, gdje se posebno istaknula Iman Dumanjić, vratarka Radnika.

Odličan nastup na turniru Dumanjić je promovirao u najbolju vratarku, dok je Branka Bagarić (ŽNK Hajduk) izabrana za najbolju igračicu turnira. Najviše pogodaka na turniru postigla je Neva Kumalić (ŽNK Olimpija), kojoj je, kao i Dumanjić i Bagarić, priznanja uručio Dane Bevanda, predsjednik ŽNK Brotnjo.

Pehare i medalje za ostvareni plasman na „Ladies openu 2022.“ uručili su Mateo Musa, ispred organizatora turnira i Velibor Vasović, predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH.

„Ladies open Brotnjo 2022“, zahvaljujući ogromnom trudu organizatora, nadmašio je ranije turnire u organizaciji ŽNK Brotnjo te je bio odlična promocija ženskog nogometa i prilika za druženje, bolje upoznavanje, ali i sportsko nadmetanje nogometašica iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore na odlično organiziranom turniru.

 

citluk.ba

Odgovori