Oženio se Andrija Stipanović, Hercegovac, košarkaš talijanske Caserte

Andrija Stipanović, košarkaški reprezentativac Hrvatske do 20 godina, protekle se subote oženio za Iris Sirišćević. Hercegovačko-dalmatinsko vjenčanje održano je u Etno selu u Međugorju uz veliki broj prijatelja, rodbine, uzvanika, te bivših i sadašnjih kolega košarkaša.

Andrija je rođen u Mostaru 1986. godine. Kao kadet iz matičnog Brotnja odlazi u Zagreb gdje nastupa za trećeligaša Bosco. Odlične igre omogućile su mu prelazak u drugoligaša Hermes Analiticu. Igrajući za Hermes Andrija je bio ponajbolji igrač Druge lige i nakon završene sezone postao je jedan od igrača kojega su svi htjeli u svojoj momčadi. Borben, požrtvovan, sa sjajnom igrom u obrani i napadu, najbolje opisuju o kakvom se košarkašu radi.

 

S Mladom reprezentacijom Hrvatske nastupio je na Europskom prvenstvu u Izmiru 2006. U sezoni 2006./2007. prelazi u redove nekadašnjeg europskog prvaka Splita gdje ubrzo dobiva i kapetansku vrpcu. Ostaje zapamćen kao kapetan koji je Split vodio do finala doigravanja Hrvatske. Godine 2009. Andro je potpisao za belgijski Liege gdje je ostao dvije sezone. Danas je član talijanske Caserte.

Supruga Iris je rođena Splićanka. U Splitu su se i upoznali dok je Andrija igrao za KK Split. Zajednički život nastavit će u Italiji.

 

bljesak.info

 

Odgovori